Kletba nad Beverly Hills 90210: Herce ničí smrtelné nemoci, dluhy i závislosti na alkohol

Ztrátu Shannen Doherty oplakávají všichni, kteří ji znali.

Zemřela herečka Shannen Dohertyová

Smrt slavné americké herečky Shannen Dohertyové není jediným smutným osudem protagonistů kultovního seriálu Beverly Hills 90210. Ze slavné party devadesátkových idolů se někteří potýkali se zdravotními potížemi, dluhy a závislostmi, podstatná část herců a členů štábu již zemřela.

Dohertyová definitivně prohrála svůj boj s rakovinou v sobotu 13. července. Se zákeřnou nemocí bojovala téměř deset let. Ve slavném seriálu hrála postavu Brendy Walshové. V roli snoubence Brendy účinkoval americký herec David Gail, jenž odešel na věčnost letos v lednu ve věku 58 let. Gailova rodina ve svém prohlášení na síti Instagram příčiny smrti neuvedla.

ČTĚTE DÁLE: Začátek dvou legend – Příběh snímku, na kterém mladičký Messi chová nynějšího mistra Evropy

Postavy melancholického hezouna Dylana se bravurně zhostil Luke Perry. V roce 2019 zemřel ve 52 letech na následky mrtvice. S následky mozkové příhody se potýkal i herec Brian Austin Green, připomněl web Fox News. Green hrál v seriálu postavu rozpustilého fanouška rapu Davida Silvera.

Greena Perryho smrt citelně zasáhla. „Pro mě to byl on, kdo nás všechny přežije,“ řekl. „Když zemřel, byl jsem z toho ohromně smutný. Neuvěřitelně mě to šokovalo. Luke byl pro mě jako bratr, znal jsem ho ještě předtím, než jsme začali natáčet 90210,“ dodal posmutněle.

Do dluhové pasti v posledních letech spadla představitelka Donny Tori Spellingová, uvedl v květnu web US Magazine. Dcera producenta seriálu Aarona Spellinga dlužila bance za nesplacenou půjčku odhadem asi 200 tisíc dolarů. Již v březnu oznámila rozvod se svým manželem a otcem jejich pěti dětí Deanem McDermottem.

V srpnu 2022 zemřel Joe E. Tata, který měl v seriálu vedlejší roli šéfa restaurace. O jeho smrti před dvěma lety informoval na Instagramu herec Jason Priestley, jenž v Beverly Hills 90210 zazářil jako Brandon Walsh. Ten se na přelomu milénia podle serveru ABC News potýkal s problémy se závislostí na alkoholu. V roce 1999 při nehodě zdemoloval své luxusní Porsche. O tři roky později pak přežil další automobilovou nehodu, při které utrpěl vážná zranění, upřesnila kanadská veřejnoprávní televize CBC.

Joe E. Tata a Jason Priestley:

Tragický osud potkal také protagonistu postavy Tinyho Briana Turka. V roce 2019 zemřel ve věku 49 let na komplikace spojené s nádorem mozku, informoval server USA Today. Herec svoji diagnózu do poslední chvíle tajil. Turkovi přátelé pak těsně před jeho smrtí zorganizovali veřejnou internetovou sbírku na pokrytí nákladných léčebných výloh.

Meningitida stála život v roce 2022 herečku Denise Douseovou, uvedl americký web Entertainment Today. V seriálu ztvárnila postavu zástupkyně střední školy Yvonne Teasleyovou. Rakovina slinivky se ve stejném roce stala podle časopisu Variety osudnou scénáristce Jessice Kleinové. Jedna z hlavních autorek celého seriálu odešla na věčnost ve věku 66 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V bazénu v Olomouci nejspíše unikl chlor. Záchranáři převezli pět lidí do nemocnice

Tagy:
nemoc alkohol smrt společnost Instagram herec celebrity hodnoty Luke Perry Brenda Walsh Shannen Doherty Jason Priestley Brian Austin Green umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika