Drama na palubě airbusu: Pilot zemřel během letu, kolega to cestujícím oznámil interkomem

Při pondělním letu z Egypta do Saudské Arábie došlo k tragické události, když při něm pilot náhle zemřel. Pasažéři se to dozvěděli pomocí interkomu ještě ve vzduchu, když jim to oznámil jeho kolega z kokpitu s tím, že bude následovat nouzové přistání na letišti v Džiddě. Podle webu Egyptian Streets utrpěl nečekané zdravotní komplikace.

Kolega zesnulého pilota nic netajil a cestujícím na lince Káhira – Taif oznámil změnu trasy a že přebírá řízení. „Omlouváme se za odklonění letu na letiště krále Abdulazíze v Džiddě. Je to kvůli smrti pilota Hassana, mého bratra a přítele,“ citoval dojemné hlášení pilota egyptský web Egyptian Streets.

ČTĚTE TAKÉ: Jako ke psům, stěžovali si cestující na leteckou společnost. Na letišti v Praze čekali celý den

Celou událost letu číslo NE130 společnosti Nesma Airlines letadla Airbus A320-232, který pojme až 186 lidí, zachytil jeden z pasažérů na palubě na video, které se následně objevilo na sociální síti X.

Místní média uvedla, že pilotovi bylo něco přes třicet, nebyl ženatý a měl zdravotní problémy související s obezitou a jejími komplikacemi, napsal web Middle East Monitor.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidiči si na úplné otevření Barrandovského mostu počkají. Hřib se pouze zmínil o letošním roce

Tagy: