Po pádu zemřel 31letý reprezentant ve squashi Miroslav. Policie prověřuje podivné okolnosti

Smutná zpráva zasáhla slovenský svět sportu. V noci na sobotu zemřel squashista a reprezentant Slovenska Miroslav Celler. Podle informací deníku Nový čas měl 31letý sportovec zahynout po nešťastném pádu ze schodů v bratislavském podniku Meanto v Bílé ulici. Případem se teď zabývá policie – incident prošetřuje jako trestný čin usmrcení.

„Se žalem v srdci vám oznamujeme, že při nešťastné nehodě přišel o život Miroslav Celler,“ napsala na svých facebookových stránkách Slovenská squashová asociace. „Byl výborným sportovcem a kamarádem, ale především skvělým manželem a otcem. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho rodině a nejbližším. Odpočívej v pokoji, Mirec,“ rozloučili se s ním přátelé.

Policie zahájila trestní stíhání

Mladý squashista měl podle informací deníku Nový čas v noci na sobotu spadnout ze schodů v jednom z bratislavských podniků. V osudnou chvíli měli mít společně s kamarádem namířeno domů. Jeho kamarád skončil po pádu v nemocnici. „Přivolaní záchranáři jednomu ze dvou zraněných mužů pomoci nedokázali. Druhý byl ošetřen a se zraněním hlavy převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí Operačního střediska Záchranné zdravotní služby Alena Krčová.

Případem se teď zabývá slovenská policie. „V současné době se provádějí všechny nezbytné úkony k objasnění incidentu. Pověřený příslušník Okresního ředitelství PZ Bratislava I zahájil trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení,“ uvedli bratislavští policisté.

AKTUÁLNA INFORMÁCIA Dnes (07.01.2023) približne o 02.20 hod sme prijali na linke 158 oznámenie v zmysle, ktorého sa mal...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Saturday, January 7, 2023

Celler zaznamenal během své sportovní kariéry řadu úspěchů. Byl několikanásobným mistrem Slovenska ve squashi a jako hráč PSA (Professional Squash Association) se umístil na 210. místě světového žebříčku.

Skvělý člověk na kurtu i mimo něj

Zpráva o jeho náhlé smrti zasáhla jeho spoluhráče i soupeře. „Dnes ráno jsem si přečetl zprávu na internetu a hluboce mě zasáhla,“ řekl deníku Nový čas jeho kamarád Marek Manik. „Znali jsme se velmi dobře, byl skvělý člověk na kurtě i mimo něj. V tomto sportu patřil na Slovensku k úplné špičce. Byl to férový hráč, se kterým chcete soupeřit. Teď myslím nejvíc na jeho rodinu, pro kterou to musí být něco strašného,“ řekl Manik s tím, že co přesně se v podniku stalo, netuší.

„Byl to příkladný reprezentant Slovenska, talentovaný sportovec a mimo kurt i férový a správný chlap. Vzdělaný a šťastně ženatý,“ řekl generální sekretář Slovenské squashové asociace Dávid Kubiček.

Tagy: