Tragédie v italské Neapoli: Z domu se utrhl balkon. Zemřeli dva lidé, zraněné jsou i děti

K velké tragédii došlo v neapolské čtvrti Scampia. Ve zchátralém komplexu budov se vlivem špatného stavu utrhl v pondělí večer balkon ve třetím patře a zřítil se na dva nižší balkony. Nehoda si vyžádala život muže a ženy, záchranáři převzali do péče 13 lidí, mezi nimiž bylo sedm dětí. O tragické události informoval web tg24.sky.it.

Rozsáhlý komplex bytových budov v neapolské čtvrti Scampia je celkově ve špatném stavu. Během pondělního večera se z jednoho z objektů utrhl balkon a při pádu zbořil dva nižší vyvýšené prostory. Celý komplex policisté evakuovali, napsal web tg24.sky.it. Jednalo se o osm stovek rezidentů.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Vídni řádil agresivní Čech. Dvěma meči napadl místního, ten skončil v nemocnici

Při sesypání konstrukce zemřel 29letý muž a 35letá žena. Dalších 13 zraněných, včetně sedmi dětí v rozmezí od dvou do osmi let, převzali záchranáři. Web uvádí, že některé děti jsou ve vážném stavu.

Představitelé města ihned přijali krizový plán. „Děláme vše, co je třeba, abychom evakuovaným poskytli ubytování. Mezitím jsme aktivovali veškerá sociální opatření,“ uvedl v pondělí večer podle agentury ANSA prefekt Neapole Michele di Bari.

V ranních hodinách v úterý potvrdil, že bezpečnostní složky nadále zajišťují veškerou koordinaci a pomoc poškozeným.

Budova, v níž k sesutí balkonu došlo, je součástí komplexu, kterým se v italské metropoli přezdívá „lodní plachty“. Kvůli špatnému stavu nařídilo vedení města opravu tohoto bloku, odstartovala v letošním dubnu. Oblast je mezi místními známá pro spojení s mafiánskou organizací Camorrou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry výbuchů a amerického obrněnce v akci. Kosíme ruský výsadek, komentují video Ukrajinci

Tagy: