Záběry výbuchů a amerického obrněnce v akci. Kosíme ruský výsadek, komentují video Ukrajinci

Ukrajinský úder vozidla M2 Bradley na ruské okupanty

Ukrajinci využívají vozidlo M2 Bradley

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda zlikvidovala několik ruských okupantů v Doněcké oblasti. Využila k tomu americké bojové vozidlo pěchoty M2 Bradley. Zdá se, že ruský výsadek neměl šanci. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Tohle je epické video. Bojové vozidlo Bradley kosí nepřátelský výsadek pěchoty. Když pracuje posádka naší brigády, šance nepřátel na přežití je nulová,“ uvedla ukrajinská 47. brigáda ve svém prohlášení na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Totální peklo u Pokrovsku. Rusko trpí šílenými ztrátami, Ukrajina přiznává problémy

Na záběrech je vidět úder ukrajinské posádky vozidla Bradley na výsadek ruských vojáků, kteří se ukrývali kdesi v lese východně od doněckého města Pokrovsk. Ukrajinci zasypali okupanty těžkou palbou.

M2 Bradley je americkou obdobou sovětských vozidel řady BMP. Ta během současného konfliktu používá jak Rusko, tak Ukrajina. Bradley nyní Ukrajincům výrazně pomáhá v odrážení ruského náporu, a to zejména na území centrálního Donbasu. Ani u zmíněného Pokrovsku, který leží zhruba 57 kilometrů od oblastního centra –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Doněcku, není přítomnost amerického stroje něčím neobvyklým.

Na východní straně od Pokrovsku se nyní nachází epicentrum těch vůbec nejkrvavějších bojů na východní frontě. Město, v němž ještě před válkou žilo asi 80 tisíc lidí, čelí pravidelnému ruskému bombardování. Ukrajinští vojáci nicméně nedávají agresorovi nic zadarmo a působí mu dennodenně obrovské ztráty.

DALŠÍ VIDEO: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Tagy:
válka vojáci Ukrajina USA Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika výsadek Doněcká oblast Avdijivka Pokrovsk M2 Bradley Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda