Členka sekty brutálně zavraždila své děti, rozhodla porota. Byly to zombie, tvrdila žena

Členka sekty z amerického Idaha zavraždila své dvě děti, rozhodla jednomyslně porota. Případ, který šokoval celé Spojené státy, postupně rozplétal soud. S vraždami jí měl pomáhat její pátý manžel i bratr, který ale mezitím zemřel.

Členka mormonské komunity Lori Vallow-Daybellová na sebe při čtení verdiktu nedala znát žádné emoce. Porota ji shledala vinnou ve všech bodech obžaloby – vraždy svých dětí, krádeže a zosnování vraždy první ženy svého manžela.

ČTĚTE TAKÉ: Z nejkrásnějšího okamžiku tragédie. Novomanželku pár hodin po svatbě zabila opilá řidička

Otřesný případ, který zahrnuje spletitou síť rodinných vztahů, úmrtí a náboženské víry, že se blíží apokalypsa, začal v září 2019. V té době byly naposledy spatřeny dvě Lořiny děti – šestnáctiletá Tylee Ryan a sedmiletý adoptovaný syn Joshua, který trpěl autismem. Lori je po zmizení nahlásila jako nezvěstné, aby na ně mohla dál pobírat sociální dávky.

Lori byla běžnou mormonkou, než potkala svého pátého manžela – Chada Daybella, autora několika knih o blížící se apokalypse. Spolu se rozhodli vyčistit svět od takzvaných mrtvých duší, tedy lidí, jejichž duše nahradily temné entity. Chad Lori přesvědčil, že tyto zombie pozná a že jsou to i její děti.

Policisté našli ostatky dětí na pozemku Chada Daybella v Idahu až v červnu roku 2020. Děti zemřely brutálním způsobem – obličej chlapce byl zabalený v igelitu a oblepený izolepou. Tylee byla ubodaná, rozřezaná a spálená. Manželé přitom měsíce tvrdili, že jsou děti v bezpečí. „Ona si myslí, že je vzkříšená bytost a Bůh,“ uvedl její exmanžel Charles Vallow. Apokalyptický náboženský světonázor manželů byl středem pozornosti během celého procesu. Podle žalobců byli přesvědčeni, že jsou náboženskými osobnostmi, které používají systém hodnocení lidí jako „světlých“ nebo „temných“.

Chad Daybell je obviněný ze stejných trestných činů jako jeho manželka. A zatím co on čeká na soud, Lori už jen musí počkat na rozhodnutí soudu ohledně výše trestu. Hrozí jí doživotí bez možnosti podmínečného propuštění. Slyšet rozsudek bylo pro mnohé, kteří tento tragický případ sledovali, emotivní. Především ale pro rodinu.

Tagy: