CNN Prima NEWS oslaví 17. listopad výročním magazínem a dvojrozhovorem s exprezidenty

CNN Prima NEWS oslaví 17. listopad výročním magazínem.

Vychází magazín CNN Prima NEWS

Den boje za svobodu a demokracii patří mezi naše nejvýznamnější svátky, při kterých si připomínáme, jak velkou cenu má svoboda. Zpravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS letos slaví nejen rozsáhlým mimořádným vysíláním včetně speciálního televizního dvojrozhovoru s exprezidenty Václavem Klausem a Milošem Zemanem, kteří budou společně před kamerami diskutovat po mnoha letech, ale také výročním magazínem. Ten letos na víc než sto padesáti stranách nabídne exkluzivní rozhovory, reportáže i špičkové eseje zaměřené na svobodu slova a to, jak křehká může v dnešní době být.

V pořadí třetí výroční magazín CNN Prima NEWS jste letos nenašli na stáncích jako obvykle na začátku května, ale mimořádně právě teď před 17. listopadem.

ČTĚTĚ TAKÉ: Zvýšení televizních poplatků? Za tyhle peníze bych postavil novou ČT1, říká šéf Primy Singer

„Vydání magazínu v týdnu, kdy slavíme 17. listopad, není náhoda. Celé vydání se nese v duchu svobody slova, nestrannosti a plurality názorů, které na CNN Prima NEWS zastáváme, a vzhledem k událostem dnešní doby je dobré si je připomínat, protože právě tyto momenty mají přesah nejen do přítomnosti, ale také budoucnosti nás všech,“ vysvětluje ředitel zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Martin Švehlák.

Můžeme si dnes psát a říkat, co chceme, nebo se do Česka v různých podobách nenápadně vrací (auto)cenzura? Jak se média proměnila vlivem nových technologií, sílící politické korektnosti, ale i vojenských konfliktů, které jsou současně informačními válkami? Odpovědi se ve špičkových esejích snaží najít významné osobnosti – mimo jiné slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, bývalí čeští prezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman, filozofka Tereza Matějčková, politolog Petr Drulák či mediální expert Jan Jirák.

Magazín dále nabízí například exkluzivní rozhovor s generálním ředitelem skupiny Prima Markem Singerem a inspirativní dvojrozhovor šéfredaktora zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáše Vojáčka a ředitele on-line zpravodajství Tomáše Večeři. Ve velkém rozhovoru pak specifika svobody slova v televizním vysílání vysvětluje i první dáma politických diskusí Terezie Tománková.

„O svobodě slova, která se pro nás již stala samozřejmostí, se v dnešní době hodně mluví ve spojitosti s internetem a zejména sociálními sítěmi. I my při moderaci diskusí řešíme, kde je ta správná hranice. Proto jsme si dali za cíl, aby náš magazín otevřel otázky spojené s tématem svobody slova. Je to pro nás důležité i z toho důvodu, že se snažíme v našich úzce propojených redakcích webu a televize ukazovat svět takový, jaký je. Bez snahy vychovávat diváka a říkat mu, co je správně,“ říká ředitel on-line zpravodajství Tomáš Večeřa.

V magazínu CNN Prima NEWS dále najdete například rozhovor s eurokomisařkou Věrou Jourovou, Ladislavem Špačkem, někdejším mluvčím prezidenta Václava Havla, investigativním novinářem Josefem Klímou či se sociologem Martinem Buchtíkem.

„Jsme nesmírně pyšní, že svým čtenářům slovem i obrazem připomeneme to nejlepší z vysílání CNN Prima NEWS ve speciálním vydání magazínu o nás – o lidech, kteří 24 hodin denně, sedm dní v týdnu přinášejí informace z celého světa. Seriózně, spolehlivě a srozumitelně, tak jako vysíláme pro své diváky,“ říká ředitel zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Martin Švehlák.

Speciální vysílání

A to není vše. Multiplatforma CNN Prima NEWS opět chystá na Den boje za svobodu a demokracii celodenní speciální vysílání se spoustou exkluzivního obsahu. Diváky čeká už v 7.00 speciální NOVÝ DEN s řadou významných hostů a účastníků revolučních dnů. Od rána do večera budou reportéři CNN Prima NEWS vstupovat ze vzpomínkových akcí po celém Česku.

Na pražské Národní třídě bude mít redakce improvizované studio. Ve speciálním vysílání nebudou chybět rozhovory s významnými tvářemi revoluce z ikonického balkonu v Melantrichu. Ve 12:30 přivítá Lucie Čermáková ve speciálním pořadu K VĚCI Michaela Kocába. Sváteční program vyvrcholí ve 20:15 exkluzivním rozhovorem Terezie Tománkové se dvěma českými exprezidenty – Václavem Klausem a Milošem Zemanem. Ve 21:30 naváže speciální vydání pořadu 360° s moderátorkou Pavlínou Wolfovou.

Výroční magazín CNN Prima NEWS najdete už teď ve vybraných trafikách. Podívejte se na seznam prodejních míst.

Tagy: