Co všechno ví umělá inteligence o Česku? V pořadu Enter ji zkoušíme i z piva, uměla překvapit

Mera, virtuální asistentka společnosti Adata, toho o českém pivu ví překvapivě hodně.

ENTER (5)

Umělá inteligence je trend, který se prohnal napříč všemi myslitelnými sektory. Kolem AI se točil také mezinárodní technologický veletrh COMPUTEX na Tchaj-wanu, kam zamířil i štáb herního pořadu Enter. Reportéři vyzkoušeli tamější asistenty s umělou inteligencí jak z českých reálií, tak nejpopulárnějších pivních značek – a místy uměla příjemně překvapit. Archiv odvysílaných dílů pořadu Enter najdete na webu cnn.iprima.cz v sekci Pořady.

Počítače, notebooky, monitory, ale také mobilní telefony či klimatizace. Kam se návštěvník tchajpejského COMPUTEXu podíval, tam na něj vykukovala umělá inteligence. Jak dobře na tom je se znalostmi České republiky? A které pivní značky považuje za nejpopulárnější? Moderátoři Michal Kabele a Jan Hrušovský společně s reportérem Vietem Tranem přiblíží, jak dobře si AI nakonec vedla.

Druhý tematický blok připomene, v čem všem se může člověk stát profesionálem. Na světě existuje celá řada nejbizarnějších soutěží, ty počítačové mnohdy vyžadují enormní množství informací a analytického myšlení. Závodili jste někdy v Google Street View? Nebo v excelových tabulkách a virtuálním taekwondu? I na tyto kuriózní „šampionáty“ přijde řeč.

Samozřejmě nechybí ani technologické okénko. Ke slovu se dostane například americký doktor Vivek Murthy, který si myslí, že by sociální sítě měly dostat stejné varování, které vidíte například na tabákových výrobcích. V budovatelské videohře Cities: Skylines 2 zase hráči zjistili, že nesmyslně vysokými nájmy netrpí jen skutečný svět.

Nová sezóna technologicko-herního pořadu Enter začne po prázdninové pauze. Archiv odvysílaných dílů najdete na webu cnn.iprima.cz v sekci Pořady.

Tagy: