Katka v červených šatech byla cool, chválil Klempíř Konečnou v debatě. Ostatní zkritizoval

Předsedkyně KSČM a znovuzvolená poslankyně do evropského parlamentu za koalici Stačilo! Kateřina Konečná, má o své dovolené jasnou představu.

360° (156)

Lídryni koalice Stačilo! do eurovoleb Kateřině Konečné (KSČM) v úterní superdebatě na CNN Prima NEWS pomohlo, že je v čele kandidátky a současně europoslankyní, zhodnotil v pořadu 360° její výstup komentátor Seznam Zpráv Jindřich Šídlo. Podle odborníka na politický marketing Oty Klempíře byla politička „v červených šatech“ cool, zatímco její rivalové působili unaveně. Vyloženě mimo formu podle nich byl šéf SPD Tomio Okamura. Nešetřili však ani předsedu Pirátů Ivana Bartoše.

V superdebatě na CNN Prima NEWS působila Konečná podle Šídla velmi výrazným dojmem. „Pomohlo jí, že je nejen jedničkou a tváří Stačilo!, ale i europoslankyní. Tato výhoda hrála opačnou roli u Roberta Šlachty (Přísaha), kdy je celá kampaň Přísahy a Motoristů sobě postavená na Filipu Turkovi,“ poznamenal komentátor.

K TÉMATU: Politici jako vy migraci nevyřeší, kritizoval Šlachta Rakušana. Ministr nastínil své řešení

Ve srovnání s dalšími účastníky debaty –⁠⁠⁠⁠⁠ předsedy STAN Vítem Rakušanem (STAN), Ivanem Bartošem (Piráti), Tomiem Okamurou a Robertem Šlachtou –⁠⁠⁠⁠⁠ byla podle Klempíře „Katka v červených šatech cool“. „Ministr vnitra se bránil za pomoci floskulí a replik. Ke konci pořadu už byl skutečně unavený,“ zhodnotil odborník jeho výstup.

„Stát dvě a půl hodiny na pódiu a z toho většinu času poslouchat nadávky je vyčerpávající záležitost,“ dodal Klempíř. Šídlo podotkl, že Bartoš a Rakušan kopali za vládní tým, zatímco Okamura a Konečná představovali opačný názor. Mezi tím prý „plul Šlachta, který se nechtěl přidat ani na jednu stranu“.

Podle politologa Jana Kubáčka do rozjetého polemického vlaku nedokázal naskočit Okamura. „Během debaty došlo ke vzniku dvojic: Šlachta versus Rakušan a Bartoš versus Konečná. Šéf SPD spíše hledal soupeře a nebyl ve formě,“ glosoval.

S tím souhlasil i Šídlo. „Okamura byl překvapivě nejslabším článkem, který vždy dopovídal to, co vykopla Konečná,“ zhodnotil komentátor v pořadu 360°.

Během úterní superdebaty na CNN Prima NEWS probírali politici zásadní témata voleb do Evropského parlamentu, mezi nimiž byla podpora Ukrajiny, migrace nebo Zelená dohoda pro Evropu.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku konají 7. a 8. června 2024. Sledujte speciální předvolební vysílání CNN Prima NEWS zahrnující debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ani Ukrajinci už nechtějí umírat za Zelenského, řekl Okamura. Bartoš argumentoval ostře proti

Tagy: