Corpinnat Day: Unikátní akce. Ještě nikdy jsme se nesešli všichni, říkají zástupci šumivých vín

Ředitel Corpinnat Carles Del Amor Navarro

Corpinnat Day: Unikátní akce, ještě nikdy jsme se nesešli všichni, říkají zástupci šumivých vín

Šumivá vína mají hned několik podob. Jednou z nich je Corpinnat, tedy víno vyráběné tradiční metodou v srdci Penedésu v Katalánsku. Projekt Za barem na CNN Prima NEWS měl možnost poznat prémiová vína hned z několika skvělých vinařství, která představili jejich zástupci na události Corpinnat Day. Jak to vypadalo, se podívejte sami.

Je to naše společná akce, kdy jsme se jako vinaři spojili, abychom dostali filozofii Corpinnatu a katalánských šumivých vín více do povědomí lidí v Česku. Tak popisuje akci Corpinnat Day spoluautor celé myšlenky Dominik Gerža. Jeho kolega Arseny Dobušev doplňuje, že součástí projektu se stalo devět z 12 vinařských domů jedné konkrétní oblasti.

ČTĚTE VÍCE: Přední barmani Česka: Nejlepší zákazník se nebojí experimentovat. Koktejlové lístky jsme my

„Jsem šťastný, že se dovozci z Corpinnat vinařství rozhodli zde v České republice spolupracovat. Ještě nikdy nikde na světě se nestalo, že by se dovozci rozhodli společně pracovat a stvořit tak Corpinnat Day,“ říká ředitel Corpinnat Carles Del Amor Navarro.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak vypadala závěrečná akce Prague Cocktail Weeku?

Corpinnat používá původní odrůdy, ručně sbírané hrozny z regionu Penedés pěstované organicky, minimální doba zrání na kvasnicích je 18 měsíců a na etiketě deklarují ročník a datum degorzáže.

Co stojí za vznikem Corpinnatu? Jaký je rozdíl oproti Cavě či šampaňskému? A v jakém duchu se celá akce nesla? Na to se podívejte v reportáži pořadu Za barem v úvodu článku.

Tagy:
víno šumivé víno šampaňské víno Cava Arseny Dobušev Corpinnat Corpinnat Day Za barem