Covid mají i poslanci ANO. Chceme se bavit o opatřeních ve Sněmovně, avizuje Schillerová

Alena Schillerová

Někteří poslanci ANO mají covid

Část poslaneckého klubu ANO má covid, řekla v úterý novinářům šéfka klubu Alena Schillerová. Na grémiu Sněmovny chce probrat případná proticovidová opatření v prostorách dolní komory. Pozitivní test měl ráno i premiér Petr Fiala (ODS). Koaliční Piráti, KDU-ČSL a TOP 09 neevidují žádné nakažené poslance, uvedli mluvčí stran. V prostorách Sněmovny už není povinné nosit respirátory, neplatí tam ani žádná další opatření.

„Máme hodně nemocných poslanců. Neřeknu přesně, kolik z nich má covid a kolik ne. Část mi volala nebo psala, že je pozitivní,“ řekla Schillerová. Na jednání grémia Sněmovny za účasti předsedů poslaneckých klubů a vedení dolní komory se chce ptát, zda budou zavedena proticovidová opatření.

Další kluby ale zvýšenou nemocnost nepozorují. „Z našich poslanců nemá nyní covid nikdo, všichni jsou zdraví a doufám, že to tak i zůstane,“ uvedla mluvčí Pirátů Veronika Šmídová. Strana má ve Sněmovně ale pouze čtyři zástupce.

„Momentálně jsme naštěstí všichni covid negativní,“ řekl i mluvčí TOP 09 Jan Kocourek. Podle mluvčí lidovců Lucie Ješátkové ani v klubu KDU-ČSL nikdo koronavirus nemá.

Fiala o svém pozitivním testu informoval v úterý ráno na sociálních sítích. „Dnes ráno mi vyšel pozitivní výsledek testu na covid. Nyní mne samozřejmě čeká sedmidenní izolace. K pracovnímu programu se chci vrátit, co nejdříve to půjde, alespoň z domova,“ napsal na Twitter.

Strakova akademie ruší program, který předseda vlády může absolvovat pouze osobně, dodal mluvčí kabinetu Václav Smolka.

Tagy: