Mám covid a je mi ble. S nákazou se potýká i moderátorka Halina Pawlowská

Halina Pawlowská

Halina Pawlovská má covid

Pozitivní test na koronavirus vyšel známé spisovatelce a moderátorce Halině Pawlowské. Ta si přitom zprvu myslela, že má jen rýmu a kašel. Není jediná, kdo se z českých celebrit potýká s nákazou. Covid potrápil také herečku Terezu Kostkovou či Jiřího Lábuse, který dokonce skončil v nemocnici na kapačkách.

„Nemám chuť. Mám totiž covid a je mi velice bleee… Držte palce, prosím, a pište své zkušenosti,“ napsala na sociálních sítích autorka knihy Zážitky z karantény. Pawlowská má lehčí průběh nemoci a zůstává doma zachumlaná pod peřinou. „Nic moc. Tak vás zdravím a myslete na mě. Já se zase nějak ozvu,“ doplnila ve videu, které sdílela na Instagramu.

Pro Showtime Pawlowská uvedla, že je plně očkovaná a po celou dobu pandemie si dávala velký pozor. „Covid mám poprvé. Můžu jenom konstatovat, že nemám horečku, mám jakžtakž saturaci a jsem doma. Mimochodem jsem plně očkovaná a dávala jsem si hrozného bacha,“ řekla.

S covidem bojuje také herec Jiří Lábus. Ten se dokonce podle svých slov zřejmě nakazil tou nejzákeřnější mutací delta. Díky očkování prodělal 71letý herec jen lehčí průběh nemoci. Přesto mu odborníci v IKEM aplikovali takzvaný protilátkový koktejl. Stejnou léčbu podstoupil i bývalý americký prezident Donald Trump. „Mám po šesti měsících od očkování slabou ochranu proti viru, proto mi dali kapačku, v níž byly ochranné látky. Stejnou léčbu podstoupil i Trump,“ uvedl pro deník Blesk známý herec. Lábus se teď léčí v domácí izolaci.

Potvrzený test na koronavirus měla minulý týden i herečka Tereza Kostková. Spolu s ní se nakazili také její rodiče Petr Kostka a Carmen Mayerová. Jelikož však byli všichni tři očkovaní, prodělali jen lehčí průběh nemoci, přesto však museli zrušit svůj veškerý program.

Pandemie koronaviru v posledních týdnech opět sílí. V pondělí překonal počet nově odhalených případů hranici sedmi tisíc, přibylo 7 591 potvrzených nákaz. Je to nejvíce od konce března. Stoupá také počet hospitalizovaných s covidem, v pondělí jich ministerstvo zdravotnictví evidovalo 1 813.

Tagy: