Čtvrtkem snad skončí diskriminace malých prodejců, prohlásil šéf ODS Fiala

Předseda ODS Petr Fiala v Partii

PARTIE Terezie Tománkové 29.11.2020

Šéf ODS Petr Fiala vítá, že se v Česku vrátí život k normálu. V nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS a na Primě prohlásil, že 3. prosincem snad skončí diskriminace malých prodejců. Fiala dlouhodobě kritizuje vládu za to, že nechala zavřené malé prodejny, zatímco supermarkety mohly fungovat.

„Snad tím čtvrtkem skončí diskriminace drobných prodejců. Je to dobrá zpráva. Jen mě zaráží, jak jsme poslouchali, že ten PES bude vodítko a občané si mohou spočítat, za jakých podmínek se co otevře. Ukazuje se, že PES platí a neplatí,“ podotkl Fiala.

Narážel tak na to, že podle tabulky PES by Česká republika měla přejít do třetího stupně už od pondělí, protože rizikové skóre se na úrovni 57 drží už sedmým dnem. Vláda však v neděli rozhodla, že stupeň 3 bude až od čtvrtka.

Pracujete, snažíte se, odvádíte daně, děláte, co můžete. Přijde jedna vlna a jste na hranici, přijde druhá vlna,“ popsal Fiala trable drobných živnostníků a podnikatelů.

Vicepremiér a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) v Partii vysvětloval, že vláda chtěla uzavřením obchodů, restaurací a služeb zabránit šíření covidu.

„Cílem zavření obchodů bylo omezit mobilitu lidí, aby lidé šli z práce, do práce, nakoupit a maximálně na procházku. Supermarkety jsou velké prostory, dá se lépe kontrolovat, kolik lidí tam je,“ uvedl Hamáček v Partii.

Rozhovor Terezie Tománkové s Janem Hamáčkem a Petrem Fialou si můžete poslechnout i jako podcast:

Všechny podcastové pořady CNN Prima NEWS najdete na SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsCastboxu a dalších platformách.

Tagy: