Czech Superbrands ocenily elitní značky Česka 2023. Osobností roku se stala Adamczyková

Czech Superbrands ocenili elitní značky České republiky za rok 2023.

Czech Superbrands ocenil elitní značky Česka 2023

Czech Superbrands představily v rámci galavečera Tribute Event oceněné značky pro rok 2023. Na 11. ročníku slavnostního předávání cen Superbrands obdržela speciální cenu Eva Adamczyková, která se stala osobností roku, a čestné ocenění získala organizace Zdravotní klaun.

Jedenáctý ročník předávání ocenění Czech Superbrands se konal 14. září v nově zrekonstruovaném sále Empire Hall ve Slovanském domě. Ocenění za rok 2023 si odneslo 37 značek v kategorii Consumer Superbrands a 17 brandů získalo na eventu titul Business Superbrands. Slavnostním večerem hosty provázela moderátorka Silvia Ritter. O umělecký zážitek se postaralo v česku i zahraničí známe smyčcové trio Inflagranti, které zahrálo slavné melodie z klasiky, rocku i popu. Dalším dechberoucím vystoupením byla světelná a baletní show seskupení Ilusias.

Výjimečné příběhy na českém trhu

Společnosti se do výběru Superbrands nenominují a nedá se do něj přihlásit. Pečeť kvality Superbrands odráží sílu, odpovědnost a vytrvalost oceněných značek a jejich schopnost posouvat hranice a neustále nacházet nová řešení. Značky jsou vybírány podle prestiže, inovativnosti a povědomí o značce na českém trhu. Aby se značky staly členy elitního klubu Superbrands, musí mít nejen vysokou kvalitu a vynikající renomé, ale také silný příběh. Ty jsou každoročně sepsány v ročence Superbrands a slouží jako připomínka úspěchu a unikátní pozice oceněných značek na českém trhu.

ČTĚTE TAKÉ: Hlaváček: Růst Středočeského kraje zatěžuje Prahu. Studie má pomoci odvrátit hrozivý scénář

„Pečeť Superbrands získávají značky s vynikající pověstí, s nimiž si zákazníci spojují významné hodnoty a mají k nim osobní vztah. Vím, že je to nereálné, ale za sebe bych ocenění udělil všem ‚hrdinům všedního dne‘. Ať je to obří nadnárodní korporace, velká česká rodinná firma, nebo malý lokální podnikatel. Ti všichni nesou zásluhu na tom, že nejsme zásadně ohroženi ani v oblasti svobody, ani v oblasti prosperity. Ani finanční krize, pandemie covidu či brutální vojenská agrese nedaleko českých hranic nás nedokážou vykolejit,“ píše v předmluvě ročenky Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a viceprezident Hospodářské komory ČR.

Čestné ocenění pro Zdravotního klauna

Vítězem speciálního ocenění Honorary Superbrand pro rok 2023 se stal Zdravotní klaun. Největší profesionální organizace, která přináší umění do zdravotnických zařízení po celé ČR. Přinášet smích do míst, kde je často slyšet pláč, nebo rozdávat radost tam, kde je často důvod ke smutku, to je profesní poslání zdravotních klaunů. Odbourávají stres nejen pacientů, ale i rodičů a příbuzných. Zkvalitňují seniorům podzim života v domovech a v neposlední řadě vyvádějí ze stereotypu i samotný zdravotnický personál. V současnosti má organizace 93 profesionálních zdravotních klaunů a za 21 let její existence proběhlo již 54 704 klauniád. Pokud bychom všechny klauniády přepočítali na hodiny smíchu, smáli byste se v kuse více než 12 let.

„Na začátku stála odvaha, tvořivost a radost. Odvaha přinést humor a radost hospitalizovaným dětem. A to v té době velmi nezvyklým způsobem – pomocí zdravotních klaunů. Nyní, po 22 letech, jsou naši profesionální zdravotní klauni samozřejmou a vítanou službou pro dětské pacienty, jejich rodiče i zdravotnický personál. A z nápadu jednoho člověka se stala velká a zavedená organizace, jež působí ve všech regionech Česka. Díky důvěře, kterou nám dávají naši partneři a dárci, můžeme vymýšlet stále nové způsoby, jak potěšit, povzbudit, okouzlit. Malé i velké, nemocné i osamělé, pacienty i pečující. A stále nás vede naše jasné poslání – rozdávat radost tam, kde se jí nedostává,“ říká Kateřina Slámová Kubešová, ředitelka organizace Zdravotní klaun.

Osobností roku je Eva Adamczyková

V roce 2023 získala na základě nominace odborné poroty a hlasování veřejnosti titul Superson – Osobnost roku 2023 snowboardistka Eva Adamczyková. Ocenění dostala za inspirativní kariéru plnou světových úspěchů, šíření dobrého jména České republiky v zahraničí a důraz na environmentální a občanskou odpovědnost při spolupráci se značkami.

„Mě to velice překvapilo, samozřejmě mile, vůbec by mě totiž nenapadlo, že bych mohla nějaké takové ocenění získat. Je to příjemná satisfakce a zpětná vazba, že to děláme dobře. Že já i můj tým odvádíme dobrou práci, a to jak ve sportu, což je hlavní, tak i v té marketingové rovině – že si vybíráme dobré spolupráce, že se spojujeme s dobrými a kvalitními značkami. A to, že můžu být pro někoho inspirací, je pro mě stále zvláštní a neumím si to moc představit, ale je to samozřejmě krásný pocit,“ říká o ocenění Superson Eva Adamczyková.

Mezi oceněnými značkami byly mimo jiné také: Aquapalace Praha, Brit, Crystalex, DATART, DEDRA, DOUGLAS, Dr. Max, ELECTRO WORLD, GECO, Klenoty Aurum a řada dalších.

Tagy:
ocenění Hospodářská komora Tomáš Prouza Eva Samková Česko Eva Adamczyková tisková zpráva Czech Superbrands Zdravotní klaun etické značky