Plaga: Zavřené budou od pondělí i speciální školy. Děti se vrátí, až to dovolí situace

Robert Plaga

Speciální školy se od pondělí zavřou

Od pondělí přejdou na dálkovou výuku kvůli epidemii koronaviru i speciální školy. V pátek o tom rozhodla vláda, informoval na Twitteru ministr školství Robert Plaga (za ANO). Návrat k běžnému provozu podle něj bude záležet na vývoji epidemické situace. Od 14. října jsou v Česku uzavřeny téměř všechny školy a vyučuje se na dálku. V provozu dosud kromě speciálních škol zůstávaly mateřinky a školy vyčleněné pro péči o děti zdravotníků, pracovníků sociálních služeb nebo třeba policistů a hasičů.

„Výuka na speciálních školách bude od pondělí probíhat distančně. Snahou MŠMT bude tyto školy co nejdříve, jakmile to epidemiologická situace dovolí, vrátit do režimu prezenční výuky,“ napsal Plaga. Už dříve uvedl, že každý den běžného provozu je pro děti nejen ve speciálních školách velmi důležitý.

V pondělí 2. listopadu se přitom měly původně naopak otevřít uzavřené školy. Když se epidemická situace nezlepšovala, mluvili členové vlády o tom, že by se v pondělí do škol vrátili jen žáci prvního stupně základních škol, nebo aspoň děti z prvních a druhých tříd. Ani to ale nakonec nebude možné. V úterý po jednání vlády tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) oznámil, že školy zůstanou dále uzavřené.

Tagy: