Další agresivní pacient řádil v nemocnici. V Motole ohrožoval lidi na urgentním příjmu

Fakultní nemocnice v Motole

Agresorů v nemocnicích přibývá

Další agresivní muž řádil v nemocnici. Ohrožovat měl lidi na urgentním příjmu v pražské Fakultní nemocnici v Motole. Nejdřív proti němu zasáhla ostraha nemocnice a potom také přivolaní strážníci. Nejedná se přitom o ojedinělý případ. Podobnému incidentu čelili tento týden také zdravotníci v Benešově či Březině na Tišnovsku.

K agresivnímu muži, který ohrožoval pacienty na urgentním příjmu v motolské nemocnici, vyjížděli strážníci ve středu v noci. „Muže se strážníkům podařilo zklidnit až pomocí hmatů a chvatů a vzhledem k nepřehledné situaci přivolali státní kolegy. Hlídka následně zjistila, že konfliktu předcházelo ošetření řezného poranění mužovy ruky, které si způsobil na rodinné oslavě,“ uvedla pražská městská policie na Facebooku.

Během čekání na zápis o ošetření se společně s dvojicí, která ho doprovázela, měl chovat hlučně a přesouvat seřazené invalidní vozíky. „Člen nemocniční ochranky se ho proto snažil vykázat z prostoru a došlo ke konfliktu,“ popsali strážníci.

„Muž si po zákroku strážníků svévolně sundal obvaz a požadoval opětovné ošetření jiným zdravotníkem,“ informovali pražští strážníci na sociálních sítích. Nakonec si ale vše rozmyslel. „Narušení veřejného pořádku strážníci vyřešili domluvou,“ potvrdili strážníci.

Agresivnímu pacientovi čelili začátkem tohoto týdne také v benešovské či královéhradecké nemocnici. Muž v Benešově ohrožoval zdravotníky nožem a střelnou zbraní a zabarikádoval se na sále. Policie ho nakonec zadržela. „Nikdo kromě pachatele naštěstí nebyl zraněn,“ informovali policisté ve svém prohlášení.

Statisícové škody

V nemocnici v Hradci Králové agresivní pacient, který byl zřejmě pod vlivem drog, poničil v pondělí večer vybavení. Informovala o tom mluvčí policie Lucie Konečná. Incident potvrdil také mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Podle něj k události došlo na oddělení urgentní medicíny. Muž způsobil statisícové škody a zůstává v péči lékařů.

Dalšímu agresivnímu pacientovi museli čelit také záchranáři v Březině na Tišnovsku. Záchranáři původně vyjížděli na pomoc mladíkovi, který nehybně ležel v příkopu. Když ho chtěli vyšetřit, nečekaně se probral a začal řádit. Podle záchranářů byl evidentně pod vlivem drog. Kromě nadávek jim měl hrozit i pistolí, kterou měl položenou vedle sebe. Záchranáři na nic nečekali a přivolali policisty. Ti pak agresora odvezli na záchytku. Zdravotníky sice nakonec nezranil, přesto mu hrozí stíhání za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Tagy: