Další díl Krypty hledá konkurenty bitcoinu. Co si o jiných kryptoměnách myslí Kovanda?

Ekonom Lukáš Kovanda byl hostem pořadu Krypta.

BYZNYS (9)

V edukačním pořadu Krypta, který se zabývá dynamickým světem kryptoměn, byla doposud řeč pouze o bitcoinu. Svět digitálních mincí ale skrývá řadu dalších kryptoměnových projektů – některé zajímavé, jiné naprosto bizarní. Právě jim se věnuje další díl série, do kterého přijal pozvání ekonom Lukáš Kovanda. Pořad Krypta můžete sledovat každý týden ve čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS.

Bitcoin je první a nejsilnější kryptoměnou. Jeho principy se ale v průběhu let inspirovaly tisíce projektů. Některé se snaží vylepšit, co na bitcoinu údajně nefunguje, jiné představují úplně nové vize, které se ale často nedaří realizovat. Určité množství kryptoměn pak vzniklo čistě z recese a nouze není ani o podvodné projekty.

I proto je při brouzdání světem alternativních kryptoměn – takzvaných altcoinů – zapotřebí zvýšená opatrnost. Hodnota některých digitálních mincí totiž může v určitý moment skokově vyletět – stejně dobře jako padnout k zemi.

„Alternativní kryptoměny bych určitě nepodceňoval, v současné chvíli mají ale vedoucí kryptoměny jako bitcoin nebo ether neotřesitelnou pozici,“ řekl v Kryptě ekonom Lukáš Kovanda, který se v pořadu rozpovídal mimo jiné o přístupu k rizikovému investování nebo o hrozbě CBDC (digitálních měn centrálních bank).

Kompletní rozhovor s Lukášem Kovandou můžete zhlédnout zde:

V osmém díle pořadu Krypta se divák mimoto dozví, v čem se liší bitcoin a druhá nejznámější kryptoměna ethereum, co je to stablecoin anebo třeba jakou kontroverzní digitální minci si oblíbil miliardář Elon Musk.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definují vysoké cenové výkyvy. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

  • Díl pořadu Krypta o tvůrci bitcoinu:

Tagy: