Na burze, která nikdy nespí. Pořad Krypta představí možnosti, kde kryptoměny koupit

Šestý díl pořadu Krypta

BYZNYS (7)

Šestý díl edukačního pořadu Krypta, který diváka seznamuje se světem digitálních mincí, hledá odpověď na často kladenou otázku: Když už člověk uvážil všechna rizika, kde by mohl kryptoměny nakoupit? Ačkoli to tak na první pohled nevypadá, způsoby pořizování kryptoměn jsou hned tři. Pořad Krypta můžete sledovat každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS a na webu.

Na nákup kryptoměn se člověk musí vydat především s rozvahou. Cena digitálních mincí je kolísavá a investor by nikdy neměl investovat peníze, které by mohl v blízké době existenčně potřebovat. „Hlavně nebláznit, nebrat si kvůli tomu hypotéky,“ řekl František Vinopal z české kryptoměnové burzy Coinmate, který se v Kryptě rozpovídal nejen o tom, kde digitální mince nakoupit, ale také o přístupu k investování jako takovému.

Nejčastěji lidé pořizují kryptoměny na specializovaných burzách nebo směnárnách. Někteří investoři ale upřednostňují při nákupu větší anonymitu. I proto nakupují bitcoiny prostřednictvím takzvaných bitcoinmatů (v podstatě bankomat na kryptoměny), které jsou rozeseté po celém Česku. Primárně v Praze.

Méně důvěřiví investoři, kteří chtějí minimalizovat svou digitální stopu, si pak kryptoměny prodávají mezi sebou bez potřeby účasti nějaké třetí autority.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definují vysoké cenové výkyvy. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

Tagy: