Další Haškovo investiční fiasko. V obrovském podvodu přišel o více než 50 milionů

Dominik Hašek se zase jednou investičně spálil. Patří mezi tisíce poškozených, kteří poslali své peníze do finanční společnosti WSM podnikatele Jiřího Kubíčka. Slavný hokejový gólman, který České republice na olympiádě v Naganu zařídil největší sportovní úspěch v historii, v celé záležitosti utopil 52 milionů korun.

Jiří Kubíček podle verdiktu soudu z loňského června podvedl téměř 8 000 investorů. Kromě osmiletého vězení mu byl nepravomocně vyměřen peněžitý trest devět milionů a desetiletý, tedy maximální, zákaz působit ve vedení firem.

Na seznamu podvedených se nachází například herci Martin Dejdar s Markem Vašutem i několik sportovců – lezec Adam Ondra, vodní slalomář Vavřinec Hradilek nebo zástupci hokejového světa trenér Josef Jandač, bývalý útočník Radim Vrbata a legendární brankář Dominik Hašek.

Právě šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL špatnou investicí „vyhodil oknem“ oproti kolegům výrazně větší peníze. Hospodářské noviny uvádějí, že z Haškových účtů odešlo na konto WSM celkem 60,5 milionu korun. Několik milionů mu sice jako výplata z investičního systému přišlo zpět, ale o 52,6 milionu nenávratně přišel.

Navzdory ohromné částce hrdina z Nagana pro zmíněné médium poznamenal: „Není to něco, co by mě… Jak to říct? Prostě na tom nejsem závislý.“

Dominátor už to zkoušel s oblečením i nápoji

V případě byznysové kariéry dnes 57leté někdejší opory Buffala Sabres nebo Detroitu Red Wings nejde o první omyl. Hašek neúspěšně rozjel sportovní oděvní značku pojmenovanou dle jeho přezdívky „Dominátor“, dlouho se také snažil s nevelkým úspěchem prosadit na nápojovém poli s drinky Smarty. Nedávno prostřednictvím své firmy propůjčil značku produktu společnosti Grabmuller a zbavil se zásob.

To, že se v případě WSM „spálilo“ několik hokejistů, není náhoda. Společnost byla titulárním sponzorem druhé nejvyšší soutěže – první ligy. Mezi lety 2012 a 2017 českým a slovenským zájemcům nabízela licence k údajnému vynálezu – robotovi, jenž měl samostatně vyhodnocovat obchodní příležitosti na devizovém trhu Forex.

Policisté však během pátrání žádné softwarové roboty nenašli a soud prohlásil, že celý systém, který nedisponoval žádným povolením od České národní banky, fungoval jako takzvané letadlo neboli Ponziho schéma. Hašek a spol. s tímto letadlem zažili velmi tvrdé přistání. Celková škoda činí dvě a čtvrt miliardy.

Tagy:
investice podvod Dominik Hašek Nagano Adam Ondra sport Vavřinec Hradilek Martin Dejdar Marek Vašut Radim Vrbata Josef Jandač Jiří Kubíček hokej Dominik Hašek Smarty Josef Jandač Radim Vrbata WSM