Další masakr v Sydney: Útočník vtrhl do kostela, pobodal kněze i několik věřících

Australským městem Sydney otřásl další útok. Do kostela na předměstí Wakeley vtrhl ozbrojený muž a nožem pobodal kněze a několik věřících. O incidentu informovala zahraniční média. Podle Sky News Australia byli pobodáni čtyři lidé.

Australský kněz Mari Emmanuel v pondělí kázal v kostele ve Wakeley na západě Sydney, když ho přerušil muž, který přistoupil k oltáři, píše Daily Mail. Následně na kněze zaútočil nožem. Přítomní věřící knězi přispěchali na pomoc, načež pachatel začal útočit i na ně. Celá mše, a tedy i celý incident, byla živě přenášena na sociálních sítích.

ČTĚTE TAKÉ: Masový vrah ze Sydney se cíleně zaměřoval na ženy, míní policie. Dřív měl psychické problémy

Policie nejprve pro Sky News Australia uvedla, že byli napadeni dva lidé, záchranáři však později upřesnili, že šlo celkem o čtyři osoby. Podle informací zpravodajského webu jsou oběti útoku v péči zdravotníků. Všichni včetně kněze mají být mimo ohrožení života. Mezi čtyřmi pacienty jsou podle vyjádření záchranářů čtyři muži ve věku 16, 20, 30 a 50 let.

Pachatele se podle Sky News Australia podařilo dopadnout. „Policisté zadrželi muže, který spolupracuje při vyšetřování,“ potvrdil pro list policejní mluvčí. Vyšetřování však na místě stále probíhá. Policisté vyzvali místní, aby se oblasti vyhýbali.

Útok v kostele se odehrál dva dny po dalším masakru v Sydney. K tomu došlo v nákupním centru Westfield Bondi Junction. Podezřelý tam nožem zabil šest lidí a několik dalších zranil, evakuovány byly stovky osob. Útok ukončila osamělá policistka, která muže s nožem zastřelila. Policie v pondělí promluvila o tom, že se útočník možná cíleně zaměřil pouze na ženy, informovala agentura Reuters.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrůzný útok v Sydney: Zemřelo šest lidí, mezi pobodanými je i matka s malým dítětem

Tagy: