Další oběť pedofila Jana R. Znásilněné dívce nebylo ani 5 let, seznam dětí se stále rozrůstá

Jan R. vedl tábory a kroužky v Liberci. Policie ho obvinila ze znásilnění dítěte

Další oběť v případu pedofila Jana R.

Kriminalisté odhalili další dětskou oběť sexuálního agresora z Liberce. Dívence, která se účastnila akcí pořádaných spolkem Děti ráje železnice, podle policejní mluvčí ještě nebylo ani pět let, když ji Jan R. znásilnil.

„V závěru května jsme rozšířili obvinění muže z Liberce o další skutek. Obětí v tom zatím posledním  zadokumentovaném případě byla dívenka mladší pěti let,“ uvedla mluvčí PČR Libereckého kraje pro CNN Prima News Ivana Baláková.

Počet dětských obětí Jana R. tak stoupl na šest. Řeč je o aktuálně vyšetřované kauze. Přitom muž z Liberce měl už v minulosti dvě děti znásilnit a byl za to také dvakrát odsouzen. Nic mu ale nebránilo v tom, aby si v roce 2020 založil spolek Děti ráje železnice, v němž nabízel pořádání dětských táborů a kroužků. Právě mezi dětmi, které se účastnily akcí spolku, jsou nynější oběti.

„Prověřování případu i nadále probíhá a bohužel nemůžeme vyloučit, že se seznam obětí ještě rozšíří,“ dodala Baláková. Jana R. zadržela policie na přelomu března a dubna. Na kriminalisty se tehdy obrátila matka sedmileté holčičky, kterou zneužil v průběhu tábora o jarních prázdninách. „Obviněný se ke skutku v průběhu vazebního zasedání přiznal,“ uvedla poté mluvčí Okresního soudu v Liberci Denisa Šmídová.

O několik týdnů později kriminalisté rozšířili obvinění Jana R. o další čtyři skutky, ani jednomu ze znásilněných dětí ještě nebylo deset let. Už tehdy policisté avizovali, že seznam obětí zřejmě není konečný, a nyní se to bohužel potvrdilo. Podle informací CNN Prima News bylo holčičce z posledního zadokumentovaného případu teprve tři a půl roku.

U Jana R. znalci v minulosti diagnostikovali heterosexuální pedofilii v kombinaci s patologickou sexuální agresivitou. Po propuštění z vězení měl nařízenou léčbu, podle příbuzné, se kterou hovořil reportér CNN Prima News, ale léky snižující sexuální puzení nebral.

V současné chvíli muži hrozí až dvanáct let vězení.

Tagy: