Další černý víkend na českých silnicích: Tragické nehody si vyžádaly 10 obětí

Pět mrtvých na silnicích v Česku zařadilo neděli mezi nejtragičtější dny tohoto roku. Obětí dopravních nehod je za tento víkend prozatím deset. Jedná se o stejně smutnou bilanci jako před týdnem o posledním květnovém víkendu. Vyplývá to z informací policie. Čísla však nemusejí být konečná.

Dopravní nehody na českých silnicích si vyžádaly v neděli pět obětí. V počtu zemřelých se tak víkend 3. a 4. června vyrovnal minulému závěru týdne. Průběžná celková čísla přitom ukazují zlepšení proti loňskému roku. Letos do konce května na silnicích v ČR zahynulo 171 lidí, což bylo meziročně o pět méně.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda na Jičínsku: Auto narazilo do stromu, zemřeli dva lidé. Zasahoval i vrtulník

V sobotu dva lidé zemřeli při nárazu osobního auta do stromu u hlavní silnice I/35 mezi Konecchlumím a Úlibicemi na Jičínsku. V neděli odpoledne skončila smrtí dvou lidí srážka motocyklů na silnici I/50 v buchlovských kopcích u Střílek na Kroměřížsku.

K další tragické nehodě došlo na Lounsku mezi Lubencem a Petrohradem. Cyklistka se tam srazila s osobním autem. Další sobotní oběti policejní statistiky hlásí ze Středočeského a Pardubického kraje.

Během druhého víkendového dne zemřela i mladá řidička, která ráno s osobním autem narazila do stromu u obce Břehov na Českobudějovicku. Nehodu nepřežila ani spolujezdkyně z osobního vozu nedaleko Ivanovic na Hané na Vyškovsku. Jeden motocyklista také zahynul po nárazu do plotu v Chlumci na Ústecku.

Tagy:
smrt silnice dopravní nehoda Střílky okres Kroměříž Ivanovice okres Louny okres Jičín Břehov Úlibice