Další ukrajinský skalp na Krymu. Zničili jsme ruskou ponorku a raketový komplet, hlásí Kyjev

Ukrajinské dělostřelectvo v akci

Ukrajinci potopili ruskou ponorku

Ukrajinská armáda provedla další úspěšné údery na území Ruskem okupovaného Krymu. Konkrétně se jí povedlo potopit nepřátelskou ponorku B-237 a zničit protiletadlový raketový komplet S-400. Informoval o tom ukrajinský generální štáb na svém Facebooku.

„Naši vojáci zasáhli nepřátelskou ponorku B-237 a protiletadlový raketový komplet S-400 na dočasně okupovaném Krymu. Opět se ukazuje, že v ukrajinských vodách Černého moře ani na Krymu není pro ruskou armádu žádné bezpečné místo. Děkujeme ukrajinským vojákům za jejich profesionální práci,“ uvedl kyjevský generální štáb na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Ukrajinu dorazily první stíhačky F-16, informují agentury. Počet dodaných letounů není jasný

O úder se měli postarat členové ukrajinského dělostřelectva, kteří spolupracovali s ukrajinským námořnictvem. Bližší okolnosti obou operací je složité nezávisle ověřit.

S-400 je supermoderní protiletadlový raketový komplet středního a velkého dosahu. Ruská armáda jej používá od roku 2007. S-400 je výjimečný tím, že je schopen selektivně pracovat až se čtyřmi různými typy raket, které mají rozdílnou startovací hmotnost a dosah.

Ponorka B-237 je jednou ze čtyř ponorek třídy Kilo, které jsou schopné využívat rakety Kalibr. Podle kyjevských představitelů se B-237 potopila krátce poté, co ji zasáhla ukrajinská raketa.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Tagy: