Medvěd opět útočil na Slovensku: Turista má poraněnou ruku a nohu, šelma je na útěku

Slovensko zažilo další medvědí útok. Šelma napadla ve středu turistu v Bobrovecké dolině v okrese Tvrdošín, napsal slovenský web Aktuality.sk. Turista vyvázl s poraněnou rukou a nohou, záchranáři ho odvezli do nemocnice na vyšetření. Pátrání po agresivním medvědovi bylo zatím neúspěšné. Úřady proto varují, aby se lidé v přírodě chovali obezřetně.

Dvaašedesátiletý muž si ze středeční procházky ve slovenské přírodě odnesl nepříjemný zážitek. V Bobrovecké dolině v okrese Tvrdošín narazil na medvěda, který na něj zaútočil, informoval web Aktuality.sk. Šelma mu poranila ruku a nohu, záchranáři ho následně převezli do nemocnice. Zranění však nebyla vážná, proto ho lékaři brzy pustili domů.

ČTĚTE TAKÉ: Z věznice v Jiřicích uprchli klokani. Podhrabali se, jednoho ještě musí odchytit

Na místo dorazil i zásahový tým pro medvěda hnědého, aby jeho specialisté zvíře našli, napsal slovenský web Topky. S pátráním jim pomáhala policie, ale šelmu se prozatím nepodařilo vystopovat. „Žádáme lidi, aby při pohybu v přírodě dbali zvýšené opatrnosti,“ zdůraznila policejní mluvčí Daniela Kocková.

Útoků medvědů na Slovensku stále přibývá. Na konci července například šelma napadla dva cyklisty na turistické stezce v pohoří Malá Fatra, jednoho z nich kousla do nohy a poškrábala. Setkání s medvědy se však neodehrávají jen na Slovensku: V květnu česká média informovala o medvědovi, který se potuloval po Zlínsku. Přímo na kraji města zahlédl šelmu běžec, medvěd však okamžitě utekl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nebezpečná sršeň asijská je opět v Česku. Hnízdo invazního hmyzu museli likvidovat experti

Tagy: