Otazníky kolem smrti Liama Paynea. Speciální jednotka se vrátila na místo činu s jasným cílem

Liam Payne zemřel 16. 10. v Buenos Aire.

Liam Payne se měl před smrtí chovat násilně

Argentinská policie provedla razii v hotelu v Buenos Aires, v němž byl minulý týden nalezen mrtvý Liam Payne, zpěvák někdejší irsko-britské chlapecké skupiny One Direction.

Speciální vyšetřovací jednotka se do hotelu Casa Sur vydala na příkaz státního zastupitelství a zabavila tam předměty včetně počítačových pevných disků a záznamů z hotelových kamer. Uvedl to deník The Guardian s odvoláním na nejmenovaného úředního činitele.

DÁLE ČTĚTE: Záhadná smrt Liama Payna: Krátce před tragédií zveřejnil video. Smál se na něm a žertoval

Zpěvák zemřel 16. října po pádu z balkonu ve třetím patře hotelu v bohaté čtvrti Palermo. Pitva prokázala, že příčinou smrti bylo vnitřní a vnější krvácení a mnohočetná zranění způsobená pádem. Jeho tělo bylo nalezeno na vnitřním nádvoří hotelu.

Podle počátečního vyšetřování byl zpěvák těsně před smrtí sám a zažíval „zhroucení v důsledku požití látek, které zatím nebyly zcela identifikovány“. Po Payneově smrti policie v jeho hotelovém pokoji našla léky a další látky, poničené předměty a nábytek, uvedli vyšetřovatelé.

Podle předběžné toxikologické zprávy publikované v místním tisku, kterou agentuře AP potvrdil zdroj obeznámený se situací, měla bývalá popová hvězda v těle kokain. Očekává se, že konečné výsledky toxikologického vyšetření budou zveřejněny až za několik týdnů.

Hotel Casa Sur se stal místem, kde zpěvákovi jeho fanoušci vzdávají hold. U vchodu do hotelu pokládají květiny, Payneovy fotografie a zapalují svíčky. Zpěvákův otec v Buenos Aires zařizuje repatriaci jeho těla, které mají úřady navrátit rodině 28. října. Payneova rodina i jeho bývalí kolegové z kapely vyjádřili zdrcení nad jeho ztrátou. Hudební umělci a celebrity z řady zemí nadále sdílejí svůj zármutek.

Liam Payne tvořil společně s Harrym Stylesem, Zaynem Malikem, Niallem Horanem a Louisem Tomlinsonem svého času celosvětově populární skupinu One Direction. Sláva kapely se začala šířit po její účasti v britské verzi hudební soutěže X Factor v roce 2010, ale už v roce 2016 se uskupení rozpadlo a jeho jednotliví členové se věnovali různým projektům a sólovým kariérám.

Podle argentinských médií byl Payne v Buenos Aires navštívit koncert jednoho ze svých někdejších kolegů z One Direction, Nialla Horana.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel jeden ze členů skupiny One Direction. Liam Payne se zřítil ze třetího patra hotelu

Tagy: