Demonstrace podnikatelů: Požadují finanční kompenzaci, zapomněli si však doma roušky

Podnikatelé a živnostníci vyrazili do pražských ulic, aby vyjádřili svůj nesouhlas vůči vládě.

Protest před Úřadem vlády

Podnikatelé a živnostníci vyrazili do pražských ulic, aby vyjádřili svůj nesouhlas vůči vládě. Požadují například větší finanční kompenzace. Akce začala v parku před stanicí metra Malostranská v dopoledních hodinách a pokračovala na Úřad vlády. Ačkoliv pořadatelé avizovali, že chtějí dodržovat protikoronavirová opatření, demonstrace se zúčastnili i odpůrci roušek.

Na demonstraci dorazilo zhruba pět desítek podnikatelů a živnostníků. Akci pořádaly Podnikatelské odbory s tím, že během protestu chtějí maximálně dodržovat protiepidemická opatření. Na místě se ale objevili i demonstranti s transparenty „Ne rouškám“.

„Požadují například, aby vláda s nařízeními přestala diskriminovat jak malé, tak střední podnikatele, chtějí pro všechny podnikatele stejné podmínky,“ popsala z místa reportérka Adéla Jelínková.

Dále pak podnikatelé volají po stejném kompenzačním systému, jako je v Německu. „Podnikatelům by se vyplácely příspěvky v té výši, v jaké měli výdělky v předchozím roce,“ doplnila Jelínková. Na celou akci pak dohlížela policie.

Požadavků bylo celkem sedm, demonstranti se nedostali do budovy vlády, ačkoliv to požadovali.

Tagy:
Německo demonstrace protest živnostníci vláda koronavirus Praha podnikatelé Úřad vlády České republiky Adéla Koudelová Malostranská