Za Deppa se postavily známé tváře 90. let. Topmodelka vyvrátila nařčení Heardové

Britská topmodelka Kate Mossová u soudu vyvrátila tvrzení hercovy exmanželky Amber Heardové o tom, že ji měl Johnny Depp před lety shodit ze schodů. „Johnny do mě nikdy nestrčil, nekopal mě ani neshodil ze schodů,“ vypověděla Mossová. Slavného herce se zastala i další známá tvář Hollywoodu, a to 57letá zpěvačka Courtney Love. Depp jí prý dokonce jednou zachránil život.

Soudní spor Johnnyho Deppa a jeho exmanželky Amber Heardové se blíží ke konci. Obhájci vyslýchají poslední svědky. Mezi nimi vystoupila i Deppova bývalá přítelkyně, modelka Kate Mossová. Jako svědek v případu komentovala slova Heardové. Ta totiž u soudu tvrdila, že se bála, že Depp během prudké hádky shodí její sestru ze schodů podobně, jako to udělal před lety Mossové na dovolené na Jamajce. Supermodelka ovšem její tvrzení vyvrátila.

„Johnny do mě nikdy nestrčil, nekopal mě ani mě neshodil ze schodů,“ uvedla Mossová. Se slavným hercem randila v 90. letech. Pár tvořili několik let. „Odcházeli jsme z pokoje a Johnny opustil místnost dříve než já. Byla bouřka a když jsem vycházela, sklouzla jsem ze schodů a zranila si záda. Křičela jsem, protože jsem nevěděla, co se mi stalo a měla silné bolesti,“ vysvětlila u soudu Mossová.

Depp jí prý okamžitě přišel na pomoc. „Přiběhl, odnesl mě do pokoje a zajistil lékařskou péči,“ pokračovala ve své výpovědi Mossová.

S hvězdou Pirátů z Karibiku začala Mossová žít v roce 1994. Oba tehdy byli na vrcholu slávy. Kromě svých talentů se ovšem potýkali také s láskou k alkoholu a drogám. Ne nadarmo se jim podle deníku Daily Mail tehdy říkalo „nejšikovnější a nejzfetovanější pár v LA“. Partneři se rozešli v roce 1998. Mossová se později svěřila, že rozchod s Deppem nesla velmi těžce. Rozchod prý roky oplakávala a navíc se stupňovalo i její užívání drog. Nakonec skončila v léčebně.

Depp mi zachránil život

Podporu legendárnímu herci vyjádřila také zpěvačka a herečka Courtney Love. Ta podle webu Page six o víkendu zveřejnila na sociálních sítích video, ve kterém vzpomíná na to, jak jí Depp před lety zachránil život. „Opravdu nechci veřejně vynášet soudy. Chci vám jen říct, že mi Johnny v roce 1995 poskytl umělé dýchání, když jsem se před klubem The Viper Room předávkovala,“ přiznala 57letá zpěvačka.

V době incidentu se vyrovnávala s tragickou ztrátou manžela Kurta Cobaina, frontmana kapely Nirvana. Cobain v roce 1994 spáchal sebevraždu. Bylo mu teprve 27 let. Manželé spolu měli dceru Frances. Zpěvačka tvrdí, že s ní byl Depp od smrti jejího otce v kontaktu. K jejím třináctým narozeninám jí například napsal dopis. „Johnny mé dceři v době, kdy jsem byla na cracku a Frances kvůli tomu trpěla, napsal čtyřstránkový dopis,“ uvedla Love s tím, že v té době nebyli s Deppem blízcí přátelé.

„Pak jí poslal limuzíny do její školy, aby ona a její přátelé mohli jít do kina na Piráty z Karibiku… Udělal to několikrát a dokonce jí věnoval vlastní sedadlo na premiérách filmů. Nikdy jsem neviděla žádný z těch filmů, ale Frances je milovala. Když bylo Frances třináct let, řekla mi, že jí zachránil život,“ řekla Love a ke konci videa dala jasně najevo, že stojí na Deppově straně.

Pro Heardovou má prý ovšem také pochopení. „Byla jsem nejnenáviděnější ženou v Americe. Mám velké pochopení pro to, jak se Amber musí cítit. Páni, umíte si představit, že byste byli na jejím místě? Ale pokud využíváte hnutí MeToo ve svůj osobní prospěch, pak doufám, že se vám dostane spravedlnosti, ať už to znamená cokoliv,“ uzavřela.

Vykálela se na postel

Soudní spor Johnnyho Deppa a Amber Heardové začal v americkém státě Virginie v polovině března. Depp tvrdí, že Heardová poškodila jeho pověst a kariéru úvodníkem v listu The Washington Post z roku 2018, v němž se označila za oběť domácího násilí, ačkoliv Deppa přímo nejmenovala. Herec tvrdí, že kvůli sloupku přišel o dobře placené role a že na Heardovou nikdy nevztáhl ruku. Jeho exmanželka záhy podala protižalobu s tvrzením, že Depp poškodil její pověst a fyzicky ji napadal.

Během soudních líčení vyšla najevo řada podrobností o zjevně bouřlivém vztahu partnerů. Depp například tvrdí, že se Heardová po jedné z hádek vykálela na jeho stranu manželské postele. Herec zase údajně v opilosti psal žárlivé vzkazy na stěny jejich hotelu v Austrálii směsí vlastní krve a barvy a ve zprávách svým přátelům psal, že si přeje smrt své tehdejší manželky a chce souložit s její mrtvolou, aby se ujistil, že skutečně zemřela.

Depp s Heardovou začali svůj vztah v roce 2011 a v roce 2015 se vzali. Rozvedli se v roce 2017.

Tagy: