Mohlo být po mně. Řidička popsala srážku s jelenem na Českolipsku, měla jediné štěstí

Odolné čelní sklo zřejmě zachránilo život řidičce na Českolipsku při srážce s jelenem. Šárka Žáková pro CNN Prima NEWS popsala děsivý okamžik, kdy ji od mohutného zvířete dělilo jen pár centimetrů. Zároveň si prý uvědomuje, že kdyby jela rychleji, nemusela srážku přežít.

Šárka Žáková se v úterý večer vracela domů, když na silnici mezi Jablonným v Podještědí a Mimoní zahlédla v dálce siluetu statného jelena, který přecházel silnici. „Zpomalila jsem a nechala ho pomalu přejít, tak velké zvíře jsem asi ještě naživo venku nepotkala. Už jsem se rozjížděla a v tom mi zprava na kapotu dopadlo něco hnědého a obrovského, byla to strašná rána. Byl tam ještě jeden jelen, kterého jsem vůbec neviděla,“ popsala Žáková. Dodala, že jelen dopadl kopyty na kapotu, sklouzl a parožím udeřil do čelního skla. „Na sekundu jsme na sebe zůstali zírat z očí do očí, na ten pohled nikdy nezapomenu,“ vzpomíná řidička na obrovský šok.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Postrach řidičů na Novoborsku: Urostlý jelen opět skočil pod kola aut, ta se čelně srazila

V tu chvíli to vypadalo, jako by chtěl naštvaný jelen svými parohy čelní sklo rozbít. To naštěstí náraz vydrželo, jen popraskalo. „Kdybych jela rychleji, měla bych ho na klíně a bylo by po mně. Byl tak velký, že jsem ho ani celého přes to čelní sklo neviděla,“ sdělila Žáková a dodala, že zvíře poté seskočilo a odběhlo. „Zůstaly tam po něm jenom chlupy. Policisté ho pak hledali, ale nenašli, tak to snad přežil. Bylo by mi líto, kdyby to odnesl nějakým vážným zraněním,“ řekla řidička, která už nebyla schopná z místa sama odjet. Roztřesenou ji na místě vyzvedl manžel.

„Řidička nehodu ustála bez zranění, škodu na vozidle majitelé odhadli nejméně na sto tisíc korun,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková.

Podle zkušeného myslivce, kterého oslovila CNN Prima NEWS, není pravděpodobné, že by byl jelen, který skočil na auto řidičce u Mimoně, totožný s tím, který straší řidiče v Práchni u Nového Boru. „Je to dvacet kilometrů, na takové vzdálenosti obvykle nechodí, je to zastavěná oblast. Ale pokud se tam jednou ukáže, určitě je potřeba si dávat pozor. Vysoká zvěř má své trasy a je jen otázka pravděpodobnosti, kdy se s ní na silnici potkáte,“ popsal myslivec.

Tagy:
nehoda jelen silnice auto CNN Prima NEWS Mimoň srážka se zvířetem Policie České republiky okres Česká Lípa Jablonné v Podještědí