Děsivá svědectví z Bratislavy. Padlo zhruba 15 výstřelů, střelec si na oběti chystal zbraň

Útočník v Bratislavě zastřelil dva lidi.

Svědci popsali tragickou střelbu v Bratislavě

Bratislavskou Zámockou ulici ve středu v podvečer paralyzovala střelba. Podle svědků padlo asi patnáct výstřelů, které mířily na několik lidí. Dva muži útok nepřežili, jedna žena je zraněná. Střelec byl na útěku, policisté jej nakonec našli mrtvého. Nyní se snaží zjistit, co muže ve věku od 18 do 25 let k činu vedlo. Podle svědků totiž jednal chladnokrevně. Útok se odehrál v baru, který vyhledávala LGBT komunita.

Ke střelbě došlo po 19. hodině ve vyhlášeném podniku Tepláreň, kterou navštěvuje zejména LGBT komunita. Právě zde byli zastřeleni dva muži ve věku do 30 let. Zranění utrpěla i servírka, která byla převezena do nemocnice, píše web Čas.sk.

„Můžu potvrdit, že jsme přijali ženu se střelným zraněním dolních končetin. Pacientka se nyní podrobuje potřebnému vyšetření,“ řekla agentuře TASR mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská. Celou událost v centru metropole vyšetřuje Národní kriminální agentura (NAKA).

Po střelci bylo okamžitě vyhlášeno pátrání, do akce musel i vrtulník. Muž ve věku mezi 18 až 25 lety měl na sobě mít černou kšiltovku, tmavou mikinu a džíny. Nakonec jej policisté nalezli mrtvého, informovali ve čtvrtek ráno.

Čekal pachatel na konkrétní oběti?

Policisty tak nyní čeká rozplétání pachatelova motivu. Někteří svědci už popsali, co se před osudnou střelbou odehrálo. „Zhruba půl hodiny stál vedle na ulici před podnikem a chystal si zbraň s laserovým zaměřovačem. Zřejmě čekal na konkrétní osoby,“ svěřil se očitý svědek webu Noviny.sk.

K události se vyjádřil i kolemjdoucí. „Šel jsem pouze okolo, když jsem uslyšel deset až patnáct výstřelů. Nic jsem neviděl, ale prý si střelba vyžádala dvě oběti,“ sdělil.

❗AKTUÁLNE - DOPLNENIE INFORMÁCIE❗ ▶️❗Informácia k 21.25h - Na základe vecnej príslušnosti si prípad na mieste prevzali...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, October 12, 2022

Policie pracuje s verzí, že střelec své oběti znal – jak napovídá výpověď svědka – ale také s možností, že šlo o nenávist k sexuální menšině. K útoku se navíc přihlásil anonymní účet, který několik hodin před ním zveřejnil manifest namířený proti Židům a LGBT komunitě.

Tagy: