Děsivý útok v Paříži: Muž na nádraží pobodal šest lidí, policie ho postřelila

Na pařížském nádraží Gare du Nord ve středu ráno útočník pobodal šest lidí. Policie muže zadržela, je postřelený a v nemocnici bojuje o život, uvedl ministr vnitra Gérald Darmanin, který přijel na místo činu. Zraněné ošetřili záchranáři a jednoho převezli do nemocnice. Motiv činu zatím není jasný. Incident narušil železniční dopravu během ranní špičky, vlaky se ale podle mluvčí SNCF již opět rozjely.

K incidentu došlo v 06:42 středoevrospkého času a policie útok rychle zastavila. Zadržený u sebe neměl žádné doklady a jeho identitu úřady zjišťují, uvedl Darmanin. Dodal, že muž zatím nic neřekl a jeho motivace je nadále nejasná.

Podle stanice BFM TV měl útočník nejspíš malý kapesní nůž. Jeden napadený člověk měl povrchové poranění lopatky, dalších pět mělo lehčí zranění. Policista mimo službu, který zasáhl, vyvázl s lehčím zraněním díky neprůstřelné vestě, píše Le Figaro.

Případ vyšetřuje pařížská prokuratura. Na nádraží dorazila její šéfka Laure Beccuauová a také pařížský policejní prefekt Laurent Nunez a starostka metropole Anne Hidalgová, uvedla AFP. „Ve středu ráno na nádraží Gare du Nord jistá osoba zranila několik lidí. Byla rychle neutralizována. Děkuji bezpečnostním složkám za účinnou a odvážnou reakci,“ napsal na Twitteru ministr vnitra Gérald Darmanin.

Gare du Nord je významný dopravní uzel, odkud vyjíždějí příměstské i celostátní vlaky. Je také výchozím bodem mezinárodních linek Thalys do Bruselu a Eurostar do Londýna.

Tagy: