Brutální útok v Plzni: Teprve šestiletého chlapce do krve zmlátil opilý muž

Kriminalisté se zabývají brutálním napadením šestiletého chlapečka.

Muž v Plzni zbil malého chlapce

K vážně zraněnému, teprve šestiletému chlapci vyjížděli v noci na sobotu plzeňští záchranáři. Ve vnitrobloku jednoho z bytových domů ho měl brutálně zbít dospělý muž. Strážníci pachatele rychle dopadli. Dítě mělo podle serveru Krimi Plzeň silně krvácet a mít i další zranění. Případ si převzali kriminalisté.

Vše mělo začít oznámením na tísňovou linku, že ve vnitrobloku v Technické ulici v Plzni muž napadl malé dítě. To mělo zoufale křičet a silně krvácet. Na místo podle webu Krimi Plzeň ihned vyrazili strážníci. Ti ve vnitrobloku nalezli teprve šestiletého chlapečka, kterému poskytli první pomoc.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útok u pražského Anděla. Agresor zbil staršího muže, ten má celoživotní následky

„Nikdy jsem neviděla nic tak příšerného. Ten muž toho malého zvedl a praštil s ním o zem, úplně jako s kusem hadru. Myslela jsem, že ho chce zabít,“ popsala serveru svědkyně. Podle dostupných informací měl dospělý muž v záchvatu vzteku vzít malého chlapce a přehodit ho přes záda. Dítě dopadlo obličejem přímo na chodník.

Na místě si chlapce převzali záchranáři. „Dítě jsme transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín na Akutní zónu,“ potvrdila pro Krimi Plzeň mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Chlapeček byl silně otřesený a utrpěl mnohačetná zranění – mimo jiné krvácel z několika míst na hlavě a měl silně zhmožděné či polámané ruce.

Útočníka mezitím dopadli policisté a zadrželi ho. Jak uvedl server, muž měl být opilý a mělo by jít o přítele matky napadeného hocha. Vzhledem k tomu, že vyšetřování stále probíhá, policie odmítá sdělovat bližší informace.

Co muže rozzuřilo natolik, že si troufl na bezbranné dítě, tedy ještě není jasné. Kromě policistů každopádně jeho počínání bude jistě zajímat i Orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD). Policisté muže zřejmě zatím neobvinili. Není ale vyloučeno, že skončí za ublížení na zdraví i ve vazbě a následně před soudem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žák čtvrté třídy napadl ve škole v Kamýku svoji učitelku

Tagy: