Mrazivá slova ženy o smrti miminka v Jihlavě: Babička ho neoživovala, byl z ní cítit alkohol

Miminko

Zavražděné miminko, další detaily

Kolem násilné smrti pětiměsíčního chlapečka v Jihlavě zůstává stále spousta otázek. Dalo se tragédii zabránit? Reportéři Krimi zpráv mluvili se ženou, která prý rodinu mrtvého miminka dobře zná. Osudný večer se podle ní v domácnosti hodně popíjelo.

Podle známé rodiny byly prý na čele miminka modřiny a za uchem na hlavičce se nacházel velký otok. „Babička ho držela v náručí a neoživovala ho. Bylo tam vidět více hematomů. Byl z ní cítit alkohol,“ řekla reportérce CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tuniská věznice se s českou nedá srovnat. Bojím se, aby si žena nesáhla na život, řekl reportér

Zároveň naznačila, že se tragédii dalo předejít: „Kdyby (matka) dala chlapečka k sestře nebo tátovi, tak by se to nemuselo stát.“ Znovu také zmínila možnou roli alkoholu.

„Když jsem vyšla na balkon, viděla jsem, jak miminko ukládali do rakve,“ řekla jedna ze sousedek pro CNN Prima NEWS. „Člověku se ani nechce věřit, že tohle někdo udělá,“ dodala další.

Redakce CNN Prima NEWS o tragédii v Jihlavě informovala již v úterý. Zatímco matka teprve pětiměsíčního chlapečka odpočívala, její příbuzná měla udeřit bezbranné miminko tak silně, až zemřelo. Po úderu do hlavy krvácelo do mozku. Záchranáři se snažili pětiměsíčního chlapečka desítky minut oživovat, bohužel marně.

Vyšetřování násilné smrti dítěte je teprve na začátku. Záchranáře zavolala příbuzná. Nejdříve tvrdila, že si chlapeček vypil mléko, chvíli plakal a pak už ho našla v bezvědomí. To se ale záchranářům ani policistům nezdálo. Třiačtyřicetiletá žena je nyní obviněná z těžkého ublížení na zdraví, hrozí jí až šestnáctileté vězení. Na verdikt si počká ve vazbě.

Tagy: