Detaily případu na Teplicku. Trenér měl roky zneužívat své žáky, jeho rodiče ho brání

Trenér bojových sportů měl zneužívat děti. (Ilustrační foto)

Pokračování zneužívání chlapců

Případ, který svým rozsahem zřejmě nemá v České republice obdoby. Trenéra bojových sportů na Teplicku již koncem května zadržela policie. Měl totiž několik let sexuálně zneužívat desítky svých svěřenců. Reportérům z Krimi zpráv se podařilo získat další exkluzivní informace, dokonce mluvili i s rodiči 43letého muže. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let za mřížemi.

Muž měl prý už při prvním setkávání se svými svěřenci, mezi nimiž byli hlavně chlapci ve věku od šesti let, takzvaně mapovat terén. Měl se jich ptát například na jejich rodinnou situaci, zjistili reportéři CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trenér bojových sportů na Teplicku měl zneužívat své svěřence. Mají jich být desítky

„Když tam byli mladší kluci, tak se jich ptal, jak to jde doma, jaké mají známky ve škole nebo jestli se máma a táta hádají,“ uvedl pro Krimi zprávy muž obeznámený s případem.

Psycholog Slavomil Fischer zmínil, že mohlo jít o promyšlenou taktiku: „Jde o děti, které jsou submisivní, mají potíže v rodině, což (predátor) vycítí, protože se mu svěřují víc než rodičům. Toho on využije.“

Zneužívání prý trvalo několik let. „Měl incident už pět let zpátky. Tehdy v bytě svého svěřence vařil večeři a byl nahý. Do toho přišla matka (chlapce) a začal humbuk,“ dodal muž obeznámený s případem. Nikdo z rodičů dětí, které do sportovního klubu na Teplicku chodily, se před kamerou vyjadřovat nechtěl.

Reportéři Krimi zpráv informovali o případu trenéra na Teplicku ve středu. V počtu údajně zneužitých dětí se informace liší. Zatímco někteří lidé obeznámení se situací mluví o 10 až 20 potvrzených případech, další včetně trenéra MMA Pavla Kravce zmiňují až 40 zneužitých. „Doslechl jsem se, že mělo jít vysloveně o sexuální zneužívání. Slyšel jsem, že mělo jít asi o čtyřicet dětí,“ řekl pro CNN Prima NEWS trenér MMA Pavel Kravec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trenér bojových sportů na Teplicku měl zneužívat své svěřence. Mají jich být desítky

Zadržený nyní pobývá ve vazební věznici v Teplicích. Ve středu za ním přišli jeho rodiče. Sami nevěří tomu, že by jejich syn své svěřence zneužíval.

„Bydlel s námi. To bych musela něco vědět nebo poznat,“ hájila podezřelého matka. Muž prý podle rodičů působí zlomeně. „Říkal nám, že sportem žil a teď nemá nic,“ řekla matka s pláčem. „Zhubl asi sedm nebo osm kilo,“ dodal otec. Pokud se u trenéra bojových sportů skutečně prokáže vina, hrozí mu až desetileté vězení.

Vše mělo prasknout v době, kdy chtěl jeden z chlapců spáchat sebevraždu. Se vším se nakonec svěřil své psycholožce, která celou akci rozpoutala.

Tagy: