Detaily tragédie na Plzeňsku: Muž zastřelil svého bratra, po útěku se nejspíš oběsil

Záběry ze zásahu záchranářů po střelbě v Radějovicích.

Krajští kriminalisté zahájili trestní řízení v případu nedělní střelby v Radějovicích na severním Plzeňsku, při níž zemřel pětašedesátiletý muž. Policisté z územního odboru Plzeň-venkov se dále zabývají okolnostmi úmrtí šestašedesátiletého útočníka, který se krátce po činu oběsil. Podle prvotních informací šlo o rozepři mezi rodinnými příslušníky.

Starší muž na severu Plzeňského kraje v obci Radějovice zastřelil svého o rok mladšího bratra. Následně se měl oběsit ve stodole zemědělského stavení. Podle informací CNN Prima NEWS stojí za pondělním incidentem špatné příbuzenské vztahy.

„Podle našich informací předcházela incidentu hádka mezi dvěma bratry. Starší 66letý začal svému o rok mladšímu vyhrožovat. Ten se dal před ním na útěk a bratr vyběhl za ním a zezadu na něj vystřelil. Ani přivolaní záchranáři mu nedokázali pomoci,“ sdělila přímo z místa reportérka CNN Prima NEWS Alex Hrdinová.

Pachatel utekl a následně se vrátil zpět do zemědělského stavení. „Tam se podle místních oběsil ve stodole. Krajští kriminalisté si vyžádali znalecké posudky, vyslýchají svědky a nařídili soudní pitvu obou zemřelých mužů,“ doplnila Hrdinová.

Radějovice jsou částí obce Přehýšov. Je tam 27 domů a v roce 2011 tam trvale žilo 52 obyvatel. Nad vesničkou, kterou v neděli po 18:00 uzavřely desítky policistů včetně zásahové jednotky, létala policejní helikoptéra. Podle zpravodajského serveru Krimi-Plzeň útočník střílel z nelegálně držené pušky nebo samopalu.

Tagy: