Mlátil ji, i když byla těhotná. Svědek popsal další mrazivé detaily vraždy ženy na Žižkově

V případu vraždy na pražském Žižkově, ke které došlo ve čtvrtek 24. srpna odpoledne v bytě na Olšanském náměstí, se objevily nové detaily. Podle jednoho ze známých oběti měl muž svou partnerku bít i během těhotenství a ubodal ji jen pár dní po propuštění z vězení. Svědectví přinesl deník Blesk.

Řádění Alexandra K. na pražském Žižkově si před týdnem vyžádalo život jeho pětatřicetileté partnerky Adriany B., kterou ubodal, a její mladší kamarádka skončila ve vážném zdravotním stavu v nemocnici. Sousedé uvedli, že se rodina nijak nevymykala, dokonce se měli brát. Jeden ze známých se ale pro web Blesk.cz svěřil, že mezi partnery byly problémy a do bytu měl také pravidelně docházet Orgán sociálně-právní ochrany dětí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt na křtinách v Jesenském. Otec nepřežil rvačku, sousedka popsala hrůzu, v níž rodina žila

„Byla obětí domácího násilí. Svěřila se mi, že ji Alexandr často mlátil, a to i v průběhu těhotenství,“ popsal jeden z blízkých zavražděné ženy pro Blesk s tím, že vše se mělo uklidnit, až když jejího partnera zavřeli do vězení. „Adriana se hrozila chvíle, až ho pustí. Měla z něj strach,“ dodal.

Zároveň vyvrátil informace, že pár plánoval svatbu. „Několikrát jsme o něm mluvili a nikdy v dobrém. Psala, že šlo z její strany o obrovský přešlap,“ popsal a odmítl, že by se Adriana do Alexandra po jeho propuštění z vězení opět zamilovala.

Během útoku měly být v bytě i děti, zhruba šestiletý chlapec a desetiměsíční kojenec, jehož je útočník otcem. „Jediné, co mohu sdělit, je, že obviněný byl vzat do vazby, a to ze všech důvodů, které jsem navrhovala, tedy z důvodu vazby útěkové a z důvodu vazby předstižné,“ uvedla k případu státní zástupkyně Jana Murínová pro CNN Prima NEWS. Hrozilo, že by se obviněný skrýval nebo by trestnou činnost znovu opakoval.

V sobotu před čtvrtou hodinou odpoledne přivezla muže policejní eskorta do soudní budovy. Zadržený urážel všechny okolo sebe. „Kameru si strč do p*či, ty k*ndo,“ nešetřil nadávkami ani ke štábu.

Tagy: