Devětaosmdesátiletý senior bloudí po Šumavě. Pátrají po něm policisté, hasiči i dobrovolníci

Senior bloudí po Šumavě

Devětaosmdesátiletý senior bloudí po Šumavě, neviděli jste ho?

Senior, kterému je osmdesát devět let a má zdravotní problémy, se před pár dny ztratil na Šumavě. Ze svého domu blízko obce Strážov na Klatovsku odešel ve středu. Pátrají po něm policisté, hasiči i dobrovolníci.

Už pátý den bloudí devětaosmdesátiletý muž Šumavou v chladném počasí, bez vody a jídla. Kvůli zdravotním problémům je zmatený a pravděpodobně hledá cestu domů.

Senior bydlí v roubence nedaleko obce Strážov. Z domova odešel ve středu odpoledne na procházku. Protože se ale nevracel, rodina kontaktovala policii. Ta po muži začala okamžitě pátrat. „Při odchodu z domova měl na sobě svetr tmavé barvy, maskáčové kalhoty a na hlavě kšiltovku. Pohřešovaný je hubené postavy a vysoký 180 centimetrů. Má krátké šedé vlasy a strniště,“ řekl policii jeho syn.

Pravděpodobně ušel desítky kilometrů

Do rozsáhlé pátrací akce se zapojily stovky lidí, policisté z několika oddělení, dobrovolní i profesionální hasiči, psovodi nebo pracovníci Národního parku Šumava. Pročesávali lesy v nejbližším okolí. Z výšky pak celou situaci monitoroval policejní vrtulník.

Starý muž pravděpodobně ušel desítky kilometrů a musí být vyčerpaný. Na dlouhé túry je ale prý zvyklý. „Je to pán, který vysazoval stromky. Okolní krajinu znal hodně, takže pro něj nebylo problém projít to a vrátit se domů,“ řekla jedna ze sousedek.

Pátrací akce bude pokračovat i v pondělí. S každou další hodinou ale klesá šance, že policisté muže najdou v pořádku. Proto žádají o pomoc – aby každý, kdo seniora zahlédne, kontaktoval tísňovou linku 158.

Tagy:
Šumava Policie ČR senior Národní park Šumava pohřešovaný muž okres Klatovy Strážov