Odmítnutí kandidáti na Hrad chtějí odklad voleb. Bude to „jen“ o necelý rok, tvrdí Janeček

Zájemci o Pražský hrad, jejichž registraci odmítlo ministerstvo vnitra, vkládají naději do rozsudku Nejvyššího správního soudu (NSS). Podnikatelé Karel Janeček a Karel Diviš v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS řekli, že mezitím hodlají pokračovat v prezidentské kampani. Diviš dokonce žádá posunutí lednového termínu voleb. Janeček pak ujistil, že by důkladné prošetření zpochybněných podpisů, což s Divišem požadují, trvalo „jen“ několik měsíců.

„V kampani budu pokračovat dál. V tuto chvíli se považuji za kandidáta. Mám svědomí čisté a vím, že jsem přes 50 tisíc podpisů nasbíral. V této situaci by se ale kampaň měla zastavit. Měly by se prošetřit podpisy i nerovné podmínky kandidátů a posunout termín voleb. O jakou dobu, to nevím, záleží, jak dlouho by trvalo prošetření,“ řekl Karel Diviš v pořadu Divoká karta.

I Karel Janeček chce stejně jako Diviš v kampani pokračovat, i když v současnosti ani jeden z nich není oficiálně prezidentským kandidátem. „Je třeba tu věc vyšetřit. Technicky jde o měsíce, ne o rok,“ řekl Janeček k návrhu posunutí volebního termínu.

Podívejte se na celý rozhovor s Karlem Janečkem a Karlem Divišem

Tagy:
termín prezidentské volby politika volby Karel Janeček soud podpis prezidentské volby v ČR 2023 prezidentská kampaň Karel Diviš Nejvyšší správní soud České republiky