Drama na Zlínsku: Policista v civilu zpacifikoval opilého řidiče. Z dodávky padala piva

Divoké jízdy řidiče dodávky si všiml policista v civilu, který se rozhodl auto zastavit. Následovala krátká potyčka

Opilého řidiče dodávky pacifikovali policisté na Zlínsku

Ve Zlínském kraji přibývá dopravních nehod způsobených opilými řidiči. Policisté zároveň varují před nebezpečnou jízdou na koloběžkách. Jejich majitelé podceňují hrozící nebezpečí a často si neuvědomují, že musejí dodržovat stejné předpisy jako řidiči automobilů. Ve vysílání CNN Prima NEWS na to upozornil dopravní expert.

Podezřele nejistou jízdou na kruhovém objezdu v Brumově na Zlínsku na sebe upozornil řidič dodávky. Několikrát přejel do protisměru a pouhým zázrakem do nikoho nevrazil. Divoké jízdy si všiml policista v civilu, který se rozhodl auto zastavit. Následovala krátká potyčka.

ČTĚTE DÁLE: Tragédie na letišti v Ralsku: Při havárii zemřel pilot motorového kluzáku, jeho stroj shořel

„V ten moment, jak poprvé vystoupil z auta, vypadl mu telefon a nějaká piva. Byl z něj cítit velký zápach alkoholu,“ uvedl policista v civilu Jakub Vaněk.

Čtyřicetiletý řidič nadýchal 3,25 promile. Šokovaným strážcům zákona přiznal, že před jízdou vypil deset piv. „S takovým množstvím alkoholu v krvi člověk už skoro nevnímá,“ upřesnil krajský koordinátor BESIP ve Zlínském kraji Zdeněk Patík. „Zároveň si ale myslí, že všechno má pod kontrolou a všechno zvládne,“ doplnil krajský expert na bezpečnou dopravu.

Koloběžky mohou být nebezpečné

V regionu se nejedná o ojedinělý případ. S opilým koloběžkářem se potýkali strážci veřejného pořádku ve Vizovicích. Policistům se třicetiletý závodník pokusil na své elektrické koloběžce ujíždět rychlostí až 60 kilometrů za hodinu. Se svým strojem přejel dokonce brod přes řeku. Po dopadení nadýchal více než dvě promile alkoholu.

„Policistům muž uvedl, že slavil vítězství našich hokejistů a jel si na čerpací stanici dokoupit alkohol,“ upřesnila okolnosti divoké honičky policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V nedalekých Slušovicích vjel z dosud neznámých příčin čtyřiaosmdesátiletý muž na koloběžce na kruhovém objezdu do protisměru. Tam ho smetlo auto. Senior skončil s vážnými zraněními v péči  lékařů. Policisté nyní pátrají po případných svědcích vážné nehody.

„Koloběžkář se musí na silnici chovat stejným způsobem, jako by řídil auto,“ varoval Patík, podle kterého je koloběžka díky svým malým kolečkům a úzkým řídítkům nebezpečným dopravním prostředkem, Nehody mohou být fatální. „Hrozí velmi vážné až smrtelné zranění, což si ten opilec vůbec neuvědomuje,“ konstatoval expert.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hoja hoj! Česká hokejová euforie, sprcha šampaňského i piva a přecpaný Staromák

Tagy: