Dlouhé kolony a rozkopané silnice. Dopravu v Praze v létě zkomplikují desítky oprav

Léto bývá na českých silnicích opravdu náročné. Ani letos to nebude jinak. Uzavírky, dopravní omezení a rozkopané silnice. To všechno v létě čeká řidiče v Česku. Jenom v Praze se bude rekonstruovat v průběhu prázdnin zhruba stovka míst. Řidiči proto budou muset na nejzásadnějších dopravních tepnách počítat s dlouhými kolonami.

Kolony, uzavírky a zdržení i na několik desítek minut. Na to všechno se musí připravit řidiči v Praze. Podle portálu Opravujeme.to čeká metropoli rekonstrukce desítek míst. Mezi hlavní dopravní stavbu patří Barrandovský most, přes který denně jezdí i přes 140 tisíc aut. „Práce probíhají na horní části rampy z ulice K Barrandovu a na spodní části jižního mostu přes Vltavu. Omezení by mělo skončit v srpnu,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agresivní řidič pod vlivem měl před policií zvláštní výmluvu. Poté udeřil do skleněné výlohy

Velké komplikace způsobuje i oprava Komořanské ulice. Podle místních tady v kolonách můžete strávit i několik desítek minut. Na dalších místech v Praze, jako je Ostrčilovo náměstí v Nuslích nebo Evropská ulice na Praze 6, začaly opravy už dříve. Přes léto ale budou pokračovat. „V posledních letech se snažíme, aby opravy začínaly na začátku stavební sezony, tedy na jaře, a následně pokračovaly ideálně do konce stavební sezony,“ popsal mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy Tadeáš Provazník.

S objížďkou musí řidiči počítat také v samotném centru Prahy, a to v Badeniho ulici. V současné době jsou zde odkloněny i tramvaje, ty se ale na svoji původní trasu vrátí ještě před začátkem prázdnin. Řidiči s omezením musí počítat až do konce srpna. „I když je to omezení, tak je to prostě nutnost,“ uvedla jedna z řidiček v anketě CNN Prima NEWS.

Pokud vás trápí oprava nějaké konkrétní silnice a chcete o ní dát vědět, neváhejte se nám ozvat na zpravy@iprima.cz.

Tagy:
silnice Vltava oprava Barrandov Česko Praha Barrandovský most Pražský magistrát Technická správa komunikací hl. m. Prahy Jižní most