Do Česka se vrací tropická vedra. Během týdne teploty vyšplhají ke třicítkám

Vedro - ilustrační

Od pondělí bude příliv chladného vzduchu postupně slábnout a začne se oteplovat. Očekává se oblačná obloha s občasnými přeháňkami, nejvyšší teploty dosáhnou na 23 stupňů.

V pondělí se bude směrem od Britských ostrovů nad Německo přesouvat tlaková výše, díky které oslábne příliv chladného vzduchu. Očekává se oblačná obloha, ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky, kterých bude ve večerních hodinách ubývat.

Nejvyšší teploty se budou pohybovat okolo 18 až 23 °C, na horách dosáhnou ke 14 stupňům. Vát by měl slabý, přechodně mírný severozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Během noci na úterý se tlaková výše přesune z Německa k jihovýchodu Česka a příliv chladnějšího vzduchu od severozápadu ustane. Noc má být jasná, s ojedinělými přeháňkami. V úterý se očekává polojasná obloha s nejvyššími teplotami 21 až 25 °C. Na východě území se ojediněle mohou vyskytovat přeháňky.

Během dalších dnů se tlaková výše z Německa přesune nad naše území a příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu bude postupně zesilovat. Nejvyšší teploty se zvýší a již během středy pravděpodobně překročí i 30 stupňů. Koncem týdne bychom se mohli dočkat až tropických teplot.

Tagy: