Do školy by měly chodit jen otestované a očkované děti, myslí si ředitel základní školy

Petr Punčochář

Bez testu jen s rouškou?

Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo o tom, jak bude v září probíhat návrat žáků do škol a jaká budou opatření proti šíření koronaviru. Neočkované a netestované děti budou muset mít zakrytá ústa a nos ve všech prostorách budovy. Ředitel základní školy Svážná v Brně Petr Punčochář v úterních zprávách CNN Prima NEWS řekl, že nevěří, že je některý pedagog schopen zajistit, aby dítě mělo roušku ve škole celou dobu.

Děti, které nebudou očkované ani testované nebo neprodělaly onemocnění COVID-19 v posledních 180 dnech, budou muset mít zakrytá ústa a nos respirátorem. Navíc nebudou smět ve škole zpívat a cvičení jim bude povoleno pouze venku. S některými opatřeními nesouhlasí ředitel základní školy Svážná v Brně Petr Punčochář.

„Některá opatření jsou nešikovná. Například selektování žáků a povolení chodit netestovaným žákům do školy za podmínek, které nám ministerstvo nařizuje,“ řekl Punčochář v úterních zprávách CNN Prima NEWS.

Podle něj by do školy měly chodit jen očkované a testované děti. „Buď budou chodit do školy děti otestované a zdravé a nákaza se nebude šířit, nebo budeme riskovat,“ uvedl ředitel brněnské školy Svážná. „Nevěřím, že je některý pedagog schopen zajistit, aby dítě mělo roušku ve škole celou dobu,“ doplnil.

Někteří rodiče se ale testování svých dětí brání. Podle Punčocháře ovšem žijeme v demokratické společnosti, a je tudíž potřeba respektovat většinu a přizpůsobit se jí.

Tagy: