Poslední sbohem paničce. S královnou se loučili i její psi a poník, Brity rozplakali

Celý svět v pondělí sledoval pohřeb britské královny Alžběty II. Poslední sbohem svojí paničce přišli dát i její dva psi a poník. Přímo před hradem Windsor čekali corgi Muick a Sandy, v zahradách pak poník Emma.

V pondělí se konal pohřeb britské královny Alžběty II. Její rakev byla uložena do krypty v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Před ním čekali i dva královnini psi Sandy a Muick a poník Emma. Dojemné fotografie se následně začaly šířit po sociálních sítích.

Na snímcích jsou vidět dva psi corgi – Sandy a Muick, kteří čekají na příjezd královniny rakve před Windsorem. Na modrém a červeném vodítku je drží dva příslušníci královské gardy. V zahradě před hradem pak čekal také královnin poník jménem Emma.l

Psy dostala Alžběta II. od svého syna prince Andrewa v roce 2021. Muick byl pojmenován podle jejího oblíbeného místa poblíž skotského zámku Balmoral, informuje britský web Independent.uk. O psy se nyní bude starat princ Andrew se svou bývalou manželkou Sarah, vévodkyní z Yorku.

Corgi byli královniným oblíbeným plemenem. Během svého života jich měla více než 30. Prvního dostala v sedmi letech.

K osmnáctým narozeninám pak od svého otce dostala corgiho jménem Susan, který stojí na vrcholu rodokmenu. Další psi jsou totiž potomky právě Susan, uvádí web Neewsweek.

Tagy:
pes zvířata pohřeb Alžběta II. královská rodina poník corgi Balmoral Ondřej, vévoda z Yorku York Hrad Windsor Sandy