Znásilnění hokeje. Čeští fanoušci po prohře kritizují systém prodloužení, Šlégr souhlasí

Systém prodloužení na MS juniorů v hokeji byl dle některých fanoušků nefér. Vlna kritiky a příspěvky hovořící až o „znásilnění hokeje“ se na sociálních sítích objevily poté, co čeští borci ve finále turnaje v Halifaxu podlehli Kanadě 2:3, a to právě v nastaveném čase.

Když čeští hokejisté podlehli na juniorském mistrovství světa Kanadě 2:3 v prodloužení, měli fanoušci hned jasno. Systém nastaveného času je prý nespravedlivý. „Hrát prodloužení 3 na 3 v play off je znásilnění hokeje,“ komentoval jeden z fanoušků na sociálních sítích. „Naprostý souhlas. Ta prohra má kvůli tomu bohužel jistou pachuť,“ dodal další z diváků.

Že o titulu na ledě rozhodovalo jen 6 hráčů kritizuje i olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr. „Rozhodně bych hrál 5 na 5 náhlou smrtí. Dokud někdo nevstřelí gól, nezvítězí, protože o zlato se má hrát touhle cestou,“ řekl Šlégr.

Junioři však podali bojovný výkon. Podceňovaný tým prohrával už 0:2, ale nevzdal se. Naděje na zlaté medaile během 47 sekund vzkřísili Jiří Kulich s Jakubem Kosem. „Bylo to něco parádního, nezapomenutelnýho. Všichni jsme tam po sobě skákali,“ popsal kapitán národního týmu Stanislav Svozil.

Nejproduktivnější český hráč turnaje byl Jiří Kulich. Byl to právě jeho gól v semifinále se Švédskem, který národní tým poslal do finále. Kulich ale přitom nikdy nemusel obouvat brusle. „Původně jsme ani nechtěli, aby Jirka hrál hokej. Vybral si to sám už ve čtyřech letech, jako svůj velký vzor měl svého bratra. Nikdy v životě jsme si tohle jako rodina nepředstavovali,“ líčil otec Jaroslav Kulich.

Chyba národního hrdiny nakonec v prodloužení spustila české slzy a Kanada vybuchla nadšením. „Jirka Kulich nás včera poslal do finále, dneska mu to uskočilo. Nikdo mu to nezazlíváme,“ uvedl trenér národního týmu Radim Rulík. I tak ale nakonec z kabiny znělo, že stříbro má cenu zlata.

Tagy:
Kanada zlatá medaile hokej finále Jiří Šlégr Radim Rulík Jiří Kulich Stanislav Svozil Jaroslav Kulich