Vyznamenání od komunistického rozvědčíka? Oceněná Marta Kubišová vrací úder Babišovi

Marta Kubišová obdržela státní vyznamenání z rukou prezidenta Petra Pavla.

Martu Kubišovou výrok Andreje Babiše, který v pořadu Partie Terezie Tománkové označil za absurdní, že státní vyznamenání přijali chartisté z rukou prezidenta Petra Pavla, jehož označil za bývalého komunistického rozvědčíka, pobavil. Pro CNN Prima NEWS promluvila nejen o tom, co si o jeho slovech myslí, ale i jak si slavnostní ceremoniál užila.

Zpěvačce Martě Kubišové výrok Andreje Babiše radost ze státního vyznamenání nepokazil. „Abych řekla pravdu, ani nevím, že něco takového řekl. Až zpětně jsem zjistila, že na tom předávání byl také. Víte, on vždycky plácne kdejakou blbost. Člověk to od něj ani nemůže brát vážně,“ uvedla pro CNN Prima NEWS zpěvačka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyznamenání Kubišové od Pavla je jako z pohádky, smál se Andrej Babiš

Bývalý premiér a neúspěšný kandidát v boji o Pražský hrad Andrej Babiš se v diskusním pořadu na CNN Prima NEWS opřel do prezidenta Petra Pavla. Současné hlavě státu připomněl její údajnou spolupráci s minulým režimem, který perzekvoval i jí oceněnou zpěvačku Martu Kubišovou.

„Žijeme v pohádce Císařovy nové šaty. Pohádka je o tom, že předseda ZO KSČ, nomenklaturní kádr, komunistický rozvědčík, předává vyznamenání paní Kubišové, která byla jeden z hlavních symbolů naší revoluce,“ čílil se v neděli Babiš ve studiu.

Z rautu se omluvila, domů dorazila vyčerpaná

Zpěvačka si slavnostní chvilku velmi užila, i když to pro ni nebylo jednoduché. „Až do poslední minuty. Ale řeknu vám, domů jsem dorazila úplně vyřízená. Hrad je krásný, ale velmi rozsáhlý, takže jsme se tam dost nachodili a ujít všechno bylo pro mě náročné. Na raut už jsem pak ani nešla. Měla jsem toho dost,“ přiznala.

To ale nic nezměnilo na tom, že z vyznamenání měla velkou radost. „Když mi na začátku Olga Sommerová sdělila, že dostanu ocenění TGM (Řád Tomáše Garrigua Masaryka, tedy druhé nejvyšší státní vyznamenání, pozn. red.), až jsem se lekla a říkala si, že si to snad ani nezasloužím,“ prozradila ještě Marta Kubišová pro CNN Prima NEWS.

Pro ocenění už má doma vybrané místo. „Zatím ho budu ukazovat všem, co ho budou chtít vidět, pak si ho dám do sejfu,“ přiblížila zpěvačka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co Andrej Babiš řekl v pořadu Partie Terezie Tománkové?

Tagy: