Znesvářená rodina se dohodla. Jak bude probíhat poslední rozloučení s Rudolfem Jelínkem?

Herec Rudolf Jelínek s manželkou Martinou a jejich čtyřnohými mazlíčky.

Zemřel Rudolf Jelínek

Kvůli sporům v rodině nebylo dlouho jasné, jak bude probíhat poslední rozloučení s hercem Rudolfem Jelínkem, který zemřel 10. srpna ve věku 89 let. Nakonec se vdova Martina Růžičková s hercovými dětmi z prvního manželství, synem Markem a dcerou Barborou, dohodla.

Poslední rozloučení s hercem Rudolfem Jelínkem se uskuteční v úterý 20. srpna od deseti hodin v pražském krematoriu Motol a bude přístupné veřejnosti. Smuteční řeč podle informací CNN Prima NEWS pronese hercův přítel a spolužák z DAMU Antonín Hardt a herečka Jiřina Bohdalová.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Herec Bolek Polívka se pochlubil utajovanou, prvorozenou dcerou. Otci se nepodobá a žije v ústraní

Během smutečního obřadu se budou promítat ukázky z jeho nejslavnějších filmů a zazní písně, které měl rád. „Rudla měl spoustu fanoušků, lidé ho milovali, proto jsem od začátku měla jasno v tom, že poslední rozloučení musí být veřejnosti přístupné. Myslím, že by si to tak přál a rozhodně si to zaslouží,“ uvedla vdova Martina Růžičková pro CNN Prima NEWS.

Pozůstalí původně uvažovali o tom, že by místem posledního rozloučení s Rudolfem Jelínkem mohlo být Divadlo na Vinohradech, kde působil třicet let, to je ale kvůli divadelním prázdninám zavřené. Proto nakonec volba padla na krematorium v Motole.

Po veřejném smutečním aktu bude následovat soukromý pohřeb, který proběhne pouze v kruhu rodinném. Ta je přitom v posledních měsících rozhádaná.

Proč se vdova rozhádala s hercovými dětmi?

Rudolfa Jelínka si proti vůli jeho manželky Martiny Růžičkové vzaly k sobě domů jeho dvě děti z prvního manželství a odmítaly ho vrátit zpátky domů. Důvodem podle nich mělo být to, že se o něj nestarala. Růžičková se kvůli tomu obrátila na policii a věc ohlásila jako únos. „Na tátu si celé roky nevzpomněly a teď o mně začnou říkat, že jsem se o Rudlu nestarala, špatně mu vařila a já nevím, co všechno,“ sdělila redaktorovi CNN Prima NEWS.

Podle Jelínkových dětí šlo z její strany o falešná nařčení. „Reagujeme stručně na lživá tvrzení paní Růžičkové ohledně údajného únosu jejího manžela. Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení,“ uvedly následně Jelínkovy děti v prohlášení, které zaslaly do redakce CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hudebník Michael Kocáb zažil drsnou šikanou. Říkali mu kostelní kryso, šmirglovali mu hlavu do krve

Tagy:
policie smrt vražda rodina film společnost pohřeb manželství únos seriál spor Jiřina Bohdalová CNN Prima NEWS děti hodnoty poslední rozloučení krematorium Motol Rudolf Jelínek trestná činnost Antonín Hardt Divadelní fakulta Akademie múzických umění Martina Růžičková Martina Růžičková Jelínková smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika