Feri prolomil mlčení na sítích. Vedle kritiky rozsudku a loučení avizoval i svůj návrat

Dominik Feri u soudu

Dominik Feri půjde na tři roky do vězení

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri se na sociálních sítích vyjádřil k rozsudku, podle kterého má za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění jedné další strávit tři roky ve vězení. „Život jde dál a neptá se,“ napsal Feri s tím, že rozsudek považuje za nespravedlivý.

„Život v právním státu znamená umět přijímat i ty rozsudky, které pokládáte za naprosto nesprávné, nespravedlivé, týkající se věcí, které se nikdy neodehrály, a proti nimž patrně není žádné obrany. Holt, život jde dál a neptá se – není potřeba se kvůli tomu horšit. Tak zas za čas,“ napsal Dominik Feri na svém Instagramu, kde vystupuje pod přezdívkou „choco afro“.

Bývalý poslanec TOP 09 k příspěvku připojil svou fotografii z lesa v turistickém oblečení a s kloubem. Jde zároveň o jeho první příspěvek od 22. března roku 2023.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Feri mohl být ministr a TOP 09 mít 10 procent, míní Korecký. Připomněl jeho „kingovskou“ auru

Tříletý trest vězení potvrdil v pondělí Ferimu odvolací soud, rozhodnutí je pravomocné. Feri, který kvůli trestnímu řízení rezignoval na poslanecký mandát a opustil politiku, se dovolá k Nejvyššímu soudu. Státní zástupce Aleš Cimbala exposlanci vyčetl nulovou sebereflexi, teatrální vystupování a přesouvání viny na oběti. Připustil, že pro doposud bezúhonného člověka je tříleté vězení přísným trestem, nikoliv ale nepřiměřeně přísným. „Já se velmi divím, že je mi vyčítán nedostatek sebereflexe. Nemohu se omlouvat za něco, co se nikdy neodehrálo,“ reagoval v zaplněné jednací síni Feri.

Dva dokonané skutky znásilnění se podle rozsudku staly ve Feriho žižkovském bytě. Tehdejší mladý teplický radní, student práv a populární influencer tam údajně v březnu a listopadu roku 2016 líbal a osahával dvě dívky přes jejich nesouhlas a následně s nimi prováděl různé sexuální praktiky. Jedné z nich bylo v té době 17 let. V roce 2018 se pak Feri podle rozsudku pokusil o další znásilnění, když se snažil líbat a osahávat stážistku, kterou si coby poslanec přivedl do Sněmovny.

Tagy: