Feri mohl být ministr a TOP 09 mít 10 procent, míní Korecký. Připomněl jeho „kingovskou“ auru

Dominik Feri u soudu (22. 4. 2024)

K věci (113)

Nebýt kauzy znásilnění mladých dívek, mohl být exposlanec Dominik Feri předsedou TOP 09 nebo působit jako ministr. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to pronesl komentátor MF Dnes Miroslav Korecký. Zároveň konstatoval, že volební preference Feriho domovské strany mohly být daleko vyšší. Korecký ve vysílání zmínil také jeho „kingovskou“ auru. Feri půjde za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění další na tři roky do vězení. Trest mu v pondělí potvrdil odvolací soud.

Feriho domovská strana se podle komentátora dokázala z ožehavé aféry vyvázat. „Dokázala přestřihnout pupeční šňůru, která ji s bývalým zákonodárcem spojovala. Dnes se tato návaznost nijak neřeší,“ připomněl.

K TÉMATU: Feri je jen pouťový balónek, pronesl Kulidakis. Podle Schmarcze byl spíš influencer než politik

Korecký poznamenal, že politický pád je především ztrátou pro současný kabinet premiéra Petra Fialy (ODS). „Pokud by se Feri ‚neušpinil‘ touto kauzou a zůstal v TOP 09, mohl by stanout v čele strany nebo by mohl působit jako ministr,“ nadhodil Korecký.

V hypotetickém předsednictví Feriho by se podle komentátora mohla strana těšit i desetiprocentní přízni voličů. „Získával by mladé lidi mnohem lépe, než to dělá šéf Pirátů Ivan Bartoš. Navíc by mohl fungovat jako skvělý speaker celé vlády,“ zhodnotil v pořadu K věci s tím, že právě nedostatečná komunikace je slabé místo kabinetu.

Po odstartování aféry komentátor očekával strmý pád TOP 09. „Předpokládal jsem, že takový skandál, který je lidsky citlivý, dostane stranu na kolena pod pět procent preferencí, s nimiž dnes bojuje KDU-ČSL. Sice balancuje, ale k záhubě nedošla,“ shrnul a rovněž připomněl význačné postavení politika za covidové pandemie, kdy jeho sociální sítě sledovalo obrovské množství lidí.

„Uživatelé ho tehdy sledovali více než oficiální účet vlády. Feri byl výrazným politikem a členem své strany,“ poznamenal Korecký s tím, že exposlanci pomáhala nejen v politických kruzích „aura kinga TOP 09“.

Bývalý poslanec půjde za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění další na tři roky do vězení, rozhodl v pondělí odvolací soud, který původní trest potvrdil. Feri se hodlá dovolat k Nejvyššímu soudu. Dovolání však nemá odkladný účinek a nebrání v jeho nástupu do vězení. Svou vinu Feri odmítl i po vynesení rozsudku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: ANO urazilo celý stát, míní o schůzce k důchodům Schmarcz. Správný krok, oponoval Kulidakis

Tagy: