Prymulova akce soukromého testování. Donutil ani Bohdalová nevěděli, že se jí účastní

Roman Prymula

Tváře známých osobností propagujících antigenní testování

Herci a zpěváci z marketingové kampaně pro soukromý projekt antigenního testování pro statisíce Čechů, v němž se loni angažoval i premiérův poradce a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, netušili, že nepodporují státem organizovanou akci. Napsal to v úterý web Seznam Zprávy. V návrzích plakátů pro kampaň s názvem Česko se testuje! jsou Helena Vondráčková, Jiřina Bohdalová, Petr Čtvrtníček nebo Miroslav Donutil.

Donutil podle webu Seznam Zprávy ani nevěděl, že by se tváří kampaně měl stát. „Nikdo se mnou o tom nejednal. Ani s antigenním testováním nemám nic společného,“ sdělil Donutil webu na to, že v dokumentech ke kampani je i jeho fotografie. Manažer a manžel Vondráčkové Martin Michal uvedl, že jim řekli, že to je kampaň na antigenní testování. „Bylo to bez honoráře, chtěli jsme pomoci dobré věci,“ řekl Michal.

Podobně byly účastí v projektu podle serveru zaskočeny společnosti ČEZ a Sazka Group, které byly v dokumentu k projektu uvedeny jako partneři akce. Mluvčí ČEZ Ladislav Kříž i Sazky Dana Dvořáková o kampani neměli informace.

K akci se nehlásí ani úřad vlády, jehož logo se také objevilo na navržených billboardech. „Prezentovaná akce byla zcela soukromá, s úřadem vlády ani s ministerstvem zdravotnictví neměla nic společného,“ uvedl mluvčí vlády Vladimír Vořechovský.

Domlouvala se akce v restauraci na Vyšehradě?

Web Seznam Zprávy v pondělí napsal, že Prymula se v soukromém projektu antigenního testování angažoval koncem roku a na kreativní a marketingové části projektu se podílel galerista Jan Třeštík, který byl jedním z účastníků říjnového setkání v uzavřené restauraci na Vyšehradě, po němž musel Prymula rezignovat na ministerskou funkci.

Prymula webu řekl, že v projektu měl na starosti odborné záležitosti. Cílem bylo vytvořit po celé zemi speciální „pointy“, které by lidem i firmám nabízely antigenní testy placené ze zdravotního pojištění. Myšlenka masivního testování ale nezískala podle Prymuly podporu premiéra Andreje Babiše (ANO), proto se nerealizovala. Kdo konkrétně za projektem stál a komu by platby za testování přicházely, Prymula neuvedl.

Tagy: