Strach o dvouletého Émila. Dítě zmizelo na horách ve Francii, slisovat ho mohl stroj na seno

Francie doufá v zázrak, že se podaří najít chlapečka Émila. Dvouleté dítě se ztratilo před devíti dny v odlehlé horské vesnici Le Vernet. Hledají ho stovky lidí. Policie dokonce nasadila do pátrání speciální detektor kovů a prohledává s ním všechny stohy a seníky. Je totiž možné, že se dítě mohlo dostat do lisu na slámu či seno, píše zpravodajský web televize BFM TV.

Vyšetřovatelé přivezli do městečka vysoce citlivý detektor kovů, který obvykle využívá armáda, uvedla televize BFMTV. Detektor je tak přesný, že najde i třícentimetrovou kovovou částici. Se zařízením se prohledávají balíky sena a slámy.

ČTĚTE TAKÉ: Francii šokoval další případ brutality. Muž napadl dívku s babičkou, útok zachytila kamera

„Obáváme se, aby se dítě nenašlo na podzim, až budou farmáři krmit zvířata. Někdy se v balících nacházejí například ostatky kolouchů jelenů. Chlapec mohl být ve vysoké trávě a skončit v zemědělském stroji. To by byla hrůza,“ uvedl v neděli jeden z obyvatel vesnice.

Chlapec beze stopy zmizel v sobotu 8. července od rodinného domu, kde byl na prázdninách u svých prarodičů. Dva sousedé viděli Émila samotného v uličce kolem 17:15. Poté se jeho stopa ztratila. Rozsáhlé pátrání zatím nepřineslo úspěch. Státní zastupitelství v pondělí oficiálně zahájilo vyšetřování případu, píše web deníku Bild.

Policie pracuje s několika verzemi. Některé, jako například útok dravce nebo vlka, už policie vyloučila. Prohledáno bylo dvacet domů z vesnice, která je zatím uzavřena z obav před příjezdem zvědavců, uvedl web BFM TV.

Mohli jste přehlédnout. Opilí rodiče nebyli schopni se postarat o dvouletou holčičku.

Tagy: