Francii šokoval další případ brutality. Muž napadl dívku s babičkou, útok zachytila kamera

Francouzská policie vyšetřuje smrt mladého školáka na předměstí Paříže.

Muž v Bordeaux zaútočil na dívku s babičkou

Francii šokoval brutální a nevyprovokovaný útok muže na 73letou ženu a její malou vnučku. Seniorka skončila po napadení v nemocnici, útočník už sedí ve vazbě. Incident, který se odehrál v pondělí v Bordeaux, vzbudil silné ohlasy i na politické scéně.

Scénu nepochopitelného násilí zachytila kamera na domě, ze kterého dítě se svou babičkou vycházelo. Starší žena si následně všimla podivně se chovajícího muže tmavé pleti a snažila se s vnučkou zajít zpět do domu. Bylo už ale pozdě. Útočník vrazil do dveří a následně ženu i s dítětem surově povalil na zem. Dívku se následně snažil odvléct pryč, ta se mu ale vysmýkla. Na konci záznamu je vidět, jak muž utíká pryč.

Policejní prefekt v úterý oznámil, že zmiňované video a svědecké výpovědi přispěly k rychlému zadržení útočníka, který skončil ve vazbě. Babička dívky byla převezena do nemocnice, její zranění by ale neměla být vážná.

Případ vyvolal množství bouřlivých reakcí i kvůli rase útočníka. Video z útoku sdílel na Twitteru například spisovatel a neúspěšný kandidát na prezidenta Éric Zemmour s popiskem „Tohle provedli naší zemi. Francouzi, probuďte se!“. Status s podobným textem zveřejnil také Geert Wilders. „Díky tomu, že Macron, Rutte a Scholz otevřeli hranice, je tohle nová realita v celé Evropě,“ napsal známý nizozemský politik, který tvrdě vystupuje proti islámu a migraci.

Zdrženlivě naopak reagoval jeden z představitelů francouzské krajně levicové strany Nepoddajná Francie Éric Coquerel. Ten ve vysílání televize LCI říkal, že se takové věci stávají a není to nic nového. „Nesmíme dělat žádné předčasné závěry,“ komentoval Coquerel.

Podle informací BFMTV je zadržený muž, ročník 1993, občanem Francie narozeným v Bordeaux. Policii je velmi dobře známý, už má totiž zhruba 20 záznamů v trestním rejstříku.

Incident v Bordeaux se odehrál necelé dva týdny po jiném šokujícím případu. Ve východofrancouzském městě Annecy tehdy pobodal útočník šest lidí, z toho čtyři děti ve věku do tří let. Podle francouzské prokuratury útočil jednatřicetiletý Syřan.

Tagy: